Hjemmelavet mandelmælk

0

Mandelmælk er super nemt at lave selv. Det er et meget bedre og billigere alternativ til det mandelmælk man kan købe. Og ofte er mandelmælk fyldt med sukker og salt – det er den hjemmelavede version ikke. Hvis du har laktoseallergi eller bare ikke drikker mælk, så er mandelmælk rigtigt godt. Det smager intenst af mandler, og så fungerer det helt fint som en substitut for almindelig komælk.

Det skal du bruge:

  • 2,5 dl mandler
  • Vand


Sådan laver du mandelmælk:

Kom mandlerne i en skål og dæk dem til med vand. Lad dem stå tildækket natten over og trække.

Dagen efter hælder du vandet fra mandlerne og kommer 6dl nyt koldt vand ved. Hæld mandlerne og vandet igennem en juicepresser, og så har du faktisk din egen mandelmælk. Smag det evt. til med en lille smule flagesalt, hvis det synes, at det smager for ”fladt”. Mandelmælken kan holde sig i et par dage på køl.

Pulpen fra mandlerne gemmer jeg og bruger som pålæg på en bolle eller et stykke rugbrød.

Mandelmaelk-fb

Mandelmaelk-3

Mandelmaelk-2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Triple Chocolate Chip Cookies – Cookies med hvid, lys og mørk chokolade
16. august 2017
Kold morgengrød med perlebyg, hytteost og rabarberkompot
10. august 2017
Flødeboller fyldte med jordbær og chokoladefrosting
6. august 2017
Pastasalat med peberrodscreme og sommergrøntsager
3. august 2017
Valnøddebrød – luftigt surdejsbrød med valnødder
29. juli 2017

FACEBOOK