Hjemmelavet proteinbar af naturlige råvarer

0

Styrketræner du meget? Og ønsker du at få større muskler? For at få mest muligt ud af din træning, så er det vigtigt, at du indtager et kulhydrat- og proteinrigt måltid lige efter din træning. Jeg har selv rigtigt svært ved at nå hjem fra fitnesscenteret og få lavet et godt måltid, inden der er gået ½-1 time. Jeg har ikke lyst til at drikke proteinshakes eller spise de forskellige proteinbarer, som man kan købe, da de ofte er fyldt med unødvendige kalorier, tilsætningsstoffer og så videre! Og selvom de har et højt indhold af energi, så er det meget sjældent, at de indeholder den mængde kostfibre, vitaminer og mineraler, som man får ved et rigtigt måltid. Derfor besluttede jeg mig for at prøve at lave mine egne proteinbarer. Jeg vil til hver en tid vælge at spise et rigtigt måltid mad efter min træning, men de dage hvor jeg ikke kommer direkte hjem, så vil jeg have en hjemmelavet proteinbar med i tasken. Smart og nemt! Og så synes jeg, at det er så rart, at jeg ved, at jeg får en masse sunde fedtstoffer, vitaminer, mineraler og kostfibre, når jeg spiser mine hjemmelavet proteinbarer.

Ud af denne portion bliver der ca. 400g. Der er 20g protein pr. 100g. Hvis du dividerer din kropsvægt med 4, så ved du hvor mange gram protein, din krop har brug for efter styrketræning. Derved kan du selv udregne, hvor meget din proteinbar skal veje.

Du kan udelade valleproteinet, og så har du en rigtig lækker müeslibar, der fungerer godt som et sundt mellemmåltid.

Det skal du bruge:

 • 75g udstenede dadler
 • 15g speltklid
 • 10g mandler (der bliver malet til mel)
 • 130g fintrevet gulerod (jeg brugte pulpen fra min gulerodssaft)
 • 30g havregryn – jeg brugte grovvalsede
 • En knivspids salt
 • 20g hasselnødder
 • 10g mandler
 • 10g tranebær
 • 15g hørfrø
 • 10g chiafrø (kan udskiftes med hørfrø, dog indeholder chiafrø mere protein)
 • 15g kokosolie (smeltet)
 • 80g valleprotein (jeg bruger den fra Urtekram)
 • Kakaonibs efter behag


Sådan laver du dine egne proteinbarer:

Kom dadler, speltklid, mandler, revet gulerod og salt i en blender, og blend det til en homogen masse. Kom herefter de resterende ingredienser i og rør det godt sammen. Beklæd en form med bagepapir og kom din masse heri. Bag det i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 180grader. Lad det køle helt af og skær det efterfølgende ud i den størrelse, der passer med dit proteinbehov. Pak dem ned hver for sig og opbevar dem i køleskabet eller fryseren.

Proteinbar-(1)

Proteinbar-(6)

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Foccacia med timian
12. maj 2018
Hjemmebagte varme hveder
26. april 2018
Grove havrekiks med salt
7. april 2018
Nem påskekage med marcipan og påskeæg
27. marts 2018
Banankage med kakao og uden raffineret sukker
24. marts 2018