Hjemmelavet tomatpesto

2

Jeg elsker at have hjemmelavet pesto til at stå i køleskabet. Både pesto lavet af basilikum eller pesto af soltørrede tomater er jeg glad for. Tomatpesto kan pifte det meste op. En simpel tomatpasta, en rugbrød med ost eller æg eller som dyppelse til et godt ostebord. Heldigvis er det super nemt at lave selv. Hvis du har en minihakker eller en blender, så kan det lade sig gøre. Hvad synes du, at pesto passer allerbedst til?

2 glas
Det skal du bruge til at lave en hjemmelavet tomatpesto:

  • 115g drænet soltørrede tomater
  • 40g pinjekerner
  • 25g parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. rødvinseddike
  • 1-2 tsk. rørsukker
  • Lidt salt
  • 40g olivenolie
  • 15g rapsolie
  • Olivenolie til at dække toppen af pestoen inden glasset lukkes

 

Sådan laver du en hjemmelavet tomatpesto:
Rist pinjekerner på en pande til de er let gyldne. Lad dem afkøle. Kom alle ingredienserne i en blender og blend det til du har en ønsket konsistens. Juster med mere eller mindre olie. Hvis du ikke er vild med smagen af olivenolie, så kan du erstatte noget af det med en smagsneutral olie som fx vindruekerneolie. Skold glassene med kogende vand og kom tomatpestoen i glassene. Dæk toppen af pestoen med olivenolie. Så kan det holde sig længe i køleskabet.

Tomatpesto-1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017
Laksesnurrer med rørt feta og pesto
13. november 2017
Rå rødbedesalat med feta, mynte og ristede solsikkekerner
7. november 2017
Squashkage med hvid chokolade cheese frosting
4. november 2017

FACEBOOK