Hjemmelavet yoghurt

3

For små 2 år siden fik jeg ideen til, at jeg ville lave min egen yoghurt. Som sagt, så gjort. Og siden da har der næsten altid været frisk, hjemmelavet yoghurt i vores køleskab. Vi er afhængige! Det smager så skønt, og vi har endnu ikke fundet en anden yoghurt, som vi synes smager ligeså godt som den hjemmelavede. Den er tilpas syrlig i smagen, har en perfekt konsistens og så sørger den for, at vores maver er glade og mætte på en behagelig måde fra morgenstunden af.

Så hvis du er ligeså glad for yoghurt til morgenmad eller som mellemmåltid, så synes jeg, at du skal prøve at lave din egen. Det er super nemt, og så indeholder den ingen sukker! Prøv det – måske du bliver ligeså glad for det, som vi er herhjemme?

Det skal du bruge:

  • 2 l. økologisk skummetmælk
  • 2 dl. økologisk yoghurt

 

Sådan laver du din egen yoghurt:
Kog mælken op og lad den simre i ca. 15 minutter til den er reduceret en smule. Si mælk ned i en skål eller et henkogningsglas, der kan holde indeholde to liter. Lad mælken køle af, til den har en temperatur på ca. 37-45grader. Kom de to dl. yoghurt i mælken og rør en smule i det, så mælken og yoghurten blandes.

Pak skålen eller henkogningsglasset ind i et håndklæde, og stil det et varmt sted, fx på en lun radiator eller hvis du har et varmt rum i huset – yoghurten skal kunne holde en temperatur på ca. 37grader. Lad det stå i ca. 24 timer. Du har nu din egen skønne yoghurt. Rør rundt og hæld det i en skål. Tag ca. 10 spiseskeer af yoghurten over i en frysepose og frys det ned. Dette skal bruges, når du laver en ny portion yoghurt. Kom yoghurten i køleskabet, og nyd den når den er blevet kold.

Yoghurt-1

Yoghurt-fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mazarinkage med chokoladefrosting
14. oktober 2017
Purpurhvedeboller
10. oktober 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Mine bedste erfaringer. Del 3
3. oktober 2017
Svampet mandelkage med blommer
2. oktober 2017
Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017

FACEBOOK