Hjemmelavet hindbærmarmelade Cathrine Brandt

Homemade hindbærmarmelade

5

Der er ikke noget så skønt som hjemmelavet marmelade. Min marmelade er lavet af hindbær, jeg plukkede i naturen, da de var i sæson. Jeg synes, at det er hyggeligt at lave mad af råvarer, man selv har samlet og efterfølgende opbevaret i fryseren. Denne hindbærmarmelade er den bedste, jeg har smagt. Den er både frisk og sød og smager fantastisk på en god skive brød eller i en hjemmelavet hindbærsnitte. Hindbærmarmeladen er nem og hurtig at lave, så gør dig selv en tjeneste og prøv at lave den selv. Børnene kan sagtens være med!

Det skal du bruge:

  • ½ god vaniljestang
  • 200g rørsukker
  • 450g friske eller frosne hindbær
  • 1-2 tsk melanin
  • Atamon


Sådan laver du hjemmelavet hindbærmarmelade:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af rørsukkeret, så kornene skilles. Kom vaniljekornene, vaniljestangen, hindbær og halvdelen af sukkeret i en gryde. Opvarm hindbærrene til ca. 50 grader. Bland resten af sukkeret med melaninet, rør det i hindbærrene og bring det hele i kog. Lad det simre i ca. 5 minutter.

Skyl et glas med atamon og hæld marmeladen direkte i glasset. Skru låget på og kom den i køleskabet med det samme. Opbevar marmeladen på køl.

Hjemmelavet hindbærmarmelade Cathrine Brandt

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Triple Chocolate Chip Cookies – Cookies med hvid, lys og mørk chokolade
16. august 2017
Kold morgengrød med perlebyg, hytteost og rabarberkompot
10. august 2017
Flødeboller fyldte med jordbær og chokoladefrosting
6. august 2017
Pastasalat med peberrodscreme og sommergrøntsager
3. august 2017
Valnøddebrød – luftigt surdejsbrød med valnødder
29. juli 2017

FACEBOOK