Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin

0

Både min Instagram, Pinterest og Facebook flyder med billeder af hot cross buns. Efter lidt research fandt jeg ud af, at hot cross buns er en sød, krydret, blød bolle med et kryds på toppen, der nydes i påsken. Derfor var det jo helt oplagt, at en hot cross bun-opskrift skulle ende her på bloggen. Påsken er lige om hjørnet, og jeg griber hver en mulighed for at bage. Særligt bløde, søde og dejlige boller.

Oprindeligt fyldes hot cross buns vist nok med tranebær og rosiner, men da jeg endnu ikke er blevet begejsret for tørret frugt i mit bagværk, så tog jeg mig den frihed at skifte rosiner og tranebær ud med noget, man altid kan regne med; chokolade! I kombination med mandler og appelsinskal, så er de her hot cross buns absolut fantastiske. Hvis du foretrækker det, så kan du udskifte chokolade, mandler og appelsinskal med rosiner, tranebær og ingefær.

Hot cross buns er de skønneste bløde boller, der smager krydret og sødt, og som absolut gør påskeferien endnu mere hyggelig.

12 stk.
Det skal du bruge:

  • 130 g mælk
  • 15 gær
  • 50 g surdej (*kan erstattes af 15 g gær)
  • 50 g rørsukker
  • 2 æg
  • 350 g sigtet speltmel
  • 7 g salt
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • 75 g blødt smør
  • 60 g mørk chokolade (jeg bruger Callebaut 54%)
  • 40 g hakkede mandler
  • 1 økologisk appelsin, skal heraf

Dej til krydsene:

  • 70 g sigtet speltmel
  • 20 g olie – jeg brugte olivenolie
  • 60 g vand

Vanilje-sukker glace:

  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. kogende vand
  • 1 knivspids vaniljepulver

Sådan bager du hot cross buns:
Kom mælk, gær, surdej og sukker i en skål. Opløs gæren. Kom æg i og rør dem ud. Tilsæt mel, salt og kardemomme og ælt dejen til den er sammenhængende og slipper skålen eller bordet. Tilsæt det bløde smør og ælt dejen til den er glat og samlet. Hak mandler groft og riv appelsinskallen. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt chokolade, mandler og appelsinskal i. Lad dejen hæve 1 time på et let meldrysset bord. Dæk dejen med husholdningsfilm og et viskestykke.

Del dejen i 12 stykker. Form hver bolle til en rund bolle. Du kan se i den her video, hvordan du former og spænder en bolle op. Kom bagepapir i en bageform og placer bollerne i formen. Dæk formen med husholdningsfilm og et viskestykke. Lad bollerne efterhæve i 1-1,5 time til bollerne er hævet godt op. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rør dejen sammen til krydsene i en skål. Når dejen er efterhævet, så kommes dejen i en sprøjtepose og lav striber ovenpå bollerne. Bag bollerne i 15-20 minutter til de er godt gyldne.

Mens bollerne bages laves vanilje-sukker glacen. Når bollerne er bagt færdige pensles glacen på bollerne, mens de er helt varme. Lad bollerne køle på en rist. Nyd dem gerne lune.

*Hvis du bruger gær som det eneste hævemiddel og udelader surdejen, så skal bollerne kun efterhæve 45-60 minutter.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Frosne morgenmadsbrud af græsk yoghurt
6. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK