Hybenchutney med ingefær, chili og hvidløg

2

Hyben er fyldt med sunde C-vitaminer, A-vitaminer og masser af fibre. Derfor skynder jeg mig altid at få plukket en masse, når de endelig modner. Jeg sylter nogle, laver andre til sunde kompotter og resten fryser jeg ned, så jeg har lækre hyben til resten af året. Jeg bruger også gerne hyben i juicer og smoothier. De danske hyben er ikke fyldt med smag i sig selv. Derfor kan de sagtens bære at blive tilføjet nogle gode smagsgivere. I den her hybenchutney er der frisk ingefær, chili og hvidløg. Denne nemme chutney passer perfekt til kylling og en frisk kålsalat. Men den kan også nydes til en god bøf.

Det skal du bruge:

  • 200g renset hyben
  • 1 rødløg
  • 50g rørsukker
  • 2 dl vand
  • ½ dl balsamico
  • 2-3 cm chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm ingefær

 

Sådan laver du en hjemmelavet hybenchutney:
Top og bund skæres fra hyben. Alle hyben renses. Skær rødløget i strimler. Skræl ingefær og skær det i skiver. Chili skæres i skiver og hvidløget hakkes groft. Alle ingredienserne kommes i gryden og simrer til alle hyben er kogt møre. Det tager ca. 30 minutter. Skold glasset og skyl det eventuelt med cognac eller atamon. Kom hybenchutneyen på glas og luk det med det samme. Stil det på køl eller nyd det varmt med det samme.

Hybenchutney-4

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
    1. Hej Cecilie.
      Chutneyen kan holde sig omkring 2 uger i køleskabet. Du kan komme atamon i for længere holdbarhed. Jeg vil anbefale dig at læse om mængde + holdbarhed på den atamon, du køber.

      Cathrine

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK