Inspiration til sund og nærende grød til babyer og børn

9

Da Ellinor begyndte at spise rigtig mad blev jeg sat på lidt af en prøve. Selvom jeg synes, at jeg altid har hovedet fuld af en masse ideer til spændende og god mad, så syntes jeg, at det var virkelig svært at finde på variationer af grød. Ellinor spiser grød næsten hver morgen. Hun elsker det, det er nemt for hende at spise, og så mætter det hende godt. Derfor vil jeg gerne variere grøden, så hun ikke får det samme at spise hver dag, men får smagt på en masse forskelligt. Jeg koger som oftest Ellinors morgengrød på havregryn, ruggryn, speltflager og quinoaflager. Enten hver for sig eller blandet – det skifter fra dag til dag. Hvis du mangler inspirationer og ideer til, hvad du kan komme i dit barns (eller din egen) grød, så den smager forskelligt og bidrager med forskellige smagsindtryk og næringsstoffer, så har jeg delt Ellinors favorit grødkombinationer her.

Morgengrød til babyer og børn Det skal du bruge:
Havregrød med gulerodssaft Finvalsede havregryn, gulerodssaft (du kan bruge både én købt på flaske eller friskpresset) og vand
Havre-ruggrød med dadler og græskarkerner Finvalsede havregryn, finvalsede ruggryn,  dadel, græskarkerner og vand
Havre-spelt grød med revet gulerod Finvalsede havregryn, grovvalsede ruggryn , revet gulerod og vand
Ruggrød med mandelmel og hindbær Finvalsede ruggryn, mandelmel og hindbær
Havre-quinoa grød med mandelsmør og blåbær Finvalsede havregryn, quinoaflager, mandelmel og hindbær

Sådan laver du sund og lækker grød til dit barn:
Jeg har bevidst ikke angivet mål på nogle af ingredienserne, da du selv ved bedst, hvor meget dit barn kan spise. Når du skal koge en morgengrød kommes alle ingredienserne i en gryde og røres i til det koger. Juster konsistensen med mere vand, hvis grøden er for fast.

Har du nogle gode ideer til sunde og nærende variationer af grød, så skriv dem endelig i kommentarfeltet. Så kan vi alle kan blive inspireret til en sund og varieret morgenmad til vores børn.

havregroed_boern_feathavregroed_boern_5havregroed_boern_4

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Maiken

    Hej Cathrine!
    Først og fremmest tusind tak for en herlig blog 🙂 nu har jeg ikke selv børn, men både min kæreste og jeg spiser rigtig meget grød. Vi er ret vilde med havregrød på vand og en smule hasselnøddemælk og toppet med revet æble.
    Jeg laver også ofte juice og bruger gern pulpen fra æbler, pære og gulerødder i grød 🙂

  2. Hej Maiken.
    Mange tak for din kommentar – det er så hyggeligt, at du har lyst til at følge med herinde.

    Super god ide med nøddemælk. Det skal jeg helt sikkert prøve. Pulpen fra juice er også skrevet bag øret – det er jo helt skørt ikke at bruge det 🙂 Tak!

  3. Emma

    Hej Cathrine
    Virkelig gode idéer til grød 🙂 hvilket forhold bruger du ca mellem vand og gryn, og spiser Ellinor det med fingrene eller en ske?

    Jeg blander tit havregryn med boghvedeflager, men det er mest for at skære ned på gluten indtil min søn er lidt ældre (han er 8 mdr nu)

    1. Maja

      Skære ned på gluten!!! Din søn er 8 mdr. Uden tvivl, han får en spiseforstyrrelse👍🏽 Stakkels lille mand😢

  4. Hej Emma.

    Forholdet hedder ca. 1 gryn til 1-2 vand.
    Ellinor spiser sin grød med fingrene. Nu er hun ved at være så stor (14 måneder), at hun primært spiser med en ske.

    God ide med boghvedeflagerne – det er en rigtig god ide at variere med forskellige gryn og flager, så de får smagt så meget forskelligt som muligt.

    Hav en god dag.
    Cathrine

  5. Mette

    Hej Cathrine!
    Fantastisk blog! Tak for masser af inspiration og lækre opskrifter.

    Jeg sidder lige og lurer på grøden, da jeg ikke selv er eksperimentrende i mit køkken, MEN elsker at være det på baggrund af lækre opskrifter.
    Jeg har i den børnehave jeg arbejder i idag fået risengrød, med hvedekerner i, super lækkert, MEN vil jeg også kunne komme det i havregrød til min datter på knap 8 mdr, eller er det for tidligt!?

    Hilsen Mette

    1. Hej Mette.

      Tusind tak.

      Ja, din datter på 8 måneder må gerne få hvede. Afhængig af hvor stor erfaring din pige har med at spise og tygge, så ville jeg have fokus på, at hvedekernerne er kogt godt, så de ikke er alt for hårde, men nemme for hende at tygge.

      Hvede er fint, men jeg er sikker på, at spelt-, emmer eller rugkerner også ville være fantastisk i grøden – og de kornsorter indeholder flere vitaminer, mineraler og fibre end hvede.

      Du kan også bruge knækkede kerner – de er ikke helt så store som hele kerner.

      Mvh. Cathrine

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017
Laksesnurrer med rørt feta og pesto
13. november 2017
Rå rødbedesalat med feta, mynte og ristede solsikkekerner
7. november 2017
Squashkage med hvid chokolade cheese frosting
4. november 2017

FACEBOOK