Jordbærsnitter med kakaonibs og pistacienødder

0

Jordbærsæsonen er stadig i fuld gang. Der er heldigvis endnu tid til at få spist en masse, plukket endnu flere og få fyldt fryseren godt op med de søde og sunde jordbær. Inden at jeg fyldte alle mine jordbær i fryseren, lavede jeg en lækker jordbærmarmelade. Nemt, hurtigt og så indeholder den væsentligt mindre sukker end den købte version. Lysten til hjemmebagte jordbærsnitter kom, da marmeladen begyndte at dufte i køkkenet. Hvis du gerne vil lave jordbærsnitter, men ikke har lyst eller tid til at lave en jordbærmarmelade, så kan en købt marmelade sagtens bruges! Jeg har tidligere delt opskrifter på hjemmebagte hindbærsnitter herinde – og jeg har selv bagt dem flere gange siden, for de er virkeligt gode. Men jordbærsnitter er altså også uimodståelige og helt perfekte til at hygge med i sommerferien.

12 store hindbærsnitter
Det skal du bruge:

 • Dejen:
 • 300g hvedemel
 • 75g mandelmel
 • 250g smør
 • 120g flormelis
 • 1 knivspids salt
 • 1 knivspids vaniljepulver
 • 2 æg
 • 2 spsk. vand
 • Jordbærmarmelade:
 • 350g jordbær
 • 75g sukker
 • 1 tsk. vaniljepulver
 • 2 spsk. citronsaft
 • 50g vand
 • ½ tsk. melanin (til at tykne med, hvis det er nødvendigt)
 • Pynt:
 • Flormelis og vand til at lave glasur
 • Hakkede usaltet pistacienødder, ca. 50g
 • 1 spsk. kakaonibs

Sådan bager du de bedste jordbærsnitter:
Jordbærmarmelade:
Kom alle ingredienserne (pånær melanin) i en gryde og lad det simre til jordbærrene er kogt ud og saften er reduceret. Det tager ca. 15 minutter. Blend marmeladen med en stavblender, hvis du ønsker den uden jordbærklumper. Tilsæt melanin hvis marmeladen er for tynd. Skold et glas, kom marmeladen heri og opbevar i køleskabet.

Jordbærsnitter:
Ingredienserne til dejen blandes og æltes godt sammen. Lad dejen hvile ca. 30 minutter i køleskabet. Del dejen i to lige store portioner og rul hver portion ud til en firkantet plade på ca. 3 mm i tykkelsen. Sørg for at pladerne er nogenlunde lige store og samme form, da de skal ligges ovenpå hinanden efter bagningen. Bag pladerne på 200c i 10-15 minutter til de er gyldne. Når pladerne er helt afkølet smøres den ene med jordbærmarmelade. Den anden plade kommes ovenpå. Rør flormelis og vand sammen til glasur. Drys med hakkede pistacienødder og kakaonibs oven på den våde glasur. Lad glasuren tørre og skær efterfølgende jordbærsnitterne ud i ca. 6 cm brede stykker.

Tip: Dejen og jordbærmarmeladen kan sagtens laves dagen i forvejen. Lad den køle i køleskabet natten over. Dagen efter rulles dejen ud og bages. Så kan du have friskbagte jordbærsnitter efter ca. en times tid.

Jordbaersnitte_2

Jordbaersnitte_5

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017

FACEBOOK