Kålsalat

Kålsalat med knas

1

En frisk og sprød salat, der er fyldt med fibre, vitaminer og mineraler. Jeg er helt vild med denne kålsalat. Den er perfekt til både kød og fisk, og så er den stadig super god dagen efter, hvor jeg ofte har spist den til frokost. Salaten har både sprøde, knasende, søde og sure elementer, og det gør den så god! Du kan sagtens lave den i god tid inden aftensmaden, den har fint af trække lidt. Kålsalaten mætter godt og så kan den spises med rigtig god samvittighed.

4-6 personer
Det skal du bruge:

  • 200g spidskål
  • 150g rødkål
  • 150g fennikel
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk. sorte sennepsfrø
  • 1 spsk. blå birkes
  • 1 spsk. nigellafrø
  • 3 spsk. græskarkerner
  • 45g hasselnødder
  • 1 lille håndfuld tranebær

 

Dressing:

  • 3 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. balsamico
  • 1-2 tsk. akaciehonning
  • En knivspids flagesalt


Sådan laver du en kålsalat med knas:

Skær spidskål, rødkål og fennikel i papirtynde skiver og bland det sammen i en skål. Hak den bredbladet persille groft og vend det med kål og fennikel.

Rist birkes, nigellafrø og sennepsfrø på en tør pande. Afkøl frøene før de blandes i salaten. Rist hasselnødderne på panden indtil skallen kan nulres lidt af. Rist græskarkernerne i en smule olivenolie på panden og drys med en smule flagesalt. Lad dem køle af og hak dem groft sammen med tranebær og hasselnødder. Bland det med salaten. Rør dressingen sammen og vend den i salaten.

Kålsalat

Kålsalat

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK