Kålsalat med tranebær og tahindressing

0

En sprød kålsalat er virkelig en af mine favoritter her i de kolde vintermåneder. Jeg holder af at købe de grøntsager, der er i sæson. Lige nu spiser vi masser af hvidkål, rødkål, spidskål og savoykål. Savoykål er først for nyligt blevet en fast råvare i vores køleskab. Jeg tror, at jeg havde lidt skepsis omkring netop den, da jeg mindes lidt for mange salatbuffetter med grofthakket savoykål, majs og ærter fra min barndom. Men! Savoykål smager altså virkelig godt, og det kan bruges til så mange ting. Jeg spiser det ofte råt, men jeg synes også, at det giver en dejlig smag og volumen i foreksempel wok- og risretter.

Den her kålsalat er ret så simpel, men virkelig lækker. Jeg er vild med kombinationen af den sprøde, let bitre kål sammen med en umamirig tahindressing, søde tranebær og friske, helt tyndsnittet pærer.

Det skal du bruge:

Sådan laver du en sprød kålsalat med tranebær, pære og tahindressing:
Lav tahindressingen først. Den kan holde sig et par dage i køleskabet. Snit savoykål og spidskål i helt tynde strimler. Skær pæren i tynde, mundrette skiver. Vend pære, kål og tranebær sammen og afslut med at vende tahindressingen i. Server og nyd.

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017
Laksesnurrer med rørt feta og pesto
13. november 2017

FACEBOOK