Kanelsnurrer med sundere dadel-kanelfyld og speltmel

4

Når det gerne må være sødt og lækkert, men helst ikke skal være alt for syndigt. Speltsnurrer med dadel-kanelfyld er bløde, søde og langt sundere end de traditionelle kanelsnurrer (som jeg nu også er helt vild med). Snurrerne er bagt udelukkende på speltmel, og så er kanelremoncen skiftet ud med store, saftige dadler, kanel, kardemomme og smør. Smørret kan du udskifte med kokosolie, hvis du foretrækker det, men jeg er nu altså en fan af smør. De sundere kanelsnurrer passer perfekt til sukkerfrie fødselsdage i daginstitutionen eller som en hyggelig lille ting i madpakken. Bag bare en stor portion – snurrerne kan sagtens fryses ned. Jeg lover dig, at du ikke bliver skuffet, hvis du bager speltsnurrerne. De smager mindst ligeså godt som den lyse, traditionelle kanelsnurrer.

15 stk.
Det skal du bruge:

  • 125 g vand
  • 125 g mælk
  • 25 g gær
  • 450 g sigtet speltmel
  • 5 g salt
  • 2 æg (1 til dejen + 1 til pensling)
  • 25 g blødt smør

Dadel-kanelfyld – sund remonce:

  • 10 bløde dadler uden sten
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 30 g smør
  • 1-2 spsk. kogende vand
  • 1 nip salt

Sådan bager du speltsnurrer med sundere kanelremonce:
Kom vand, mælk og gær i en skål og rør det sammen til gæret er opløst. Tilsæt mel, ét æg og salt og ælt dejen til den er samlet og nemt slipper bordpladen. Kom det bløde smør ved og ælt det ind i dejen. Lad herefter dejen hæve 1,5 time tildækket på køkkenbordet.

Mens dejen hæver, så laves den sunde remonce. Kom alle ingredienserne i en skål eller minihakker og blend det sammen til en blød og cremet masse. Hvis fyldet er for fast kan du komme lidt mere kogende vand i. Når dejen er hævet, rulles den ud til et rektangel på ca. 30×60 cm. Smør dejen med dadel-kanelfyldet over det hele. Fold 1/3 dejen ind mod midten og fold den sidste 1/3 over igen. Du kan se her, hvordan du folder dejen. Rul igen dejen ud til ca. 30-60 cm. Skær dejen ud i 1 cm stykke strimler. Sno dejstrimlerne omkring fingrene. Se i videoen nedenfor, hvordan du snor kanelsnurrerne. Du skal bruge 2 strimler pr. kanelsnurre. Kom de søde snurrer på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem et forsigtigt tryk, så de bliver en smule fladere. Lad dem efterhæve i 15 minutter, mens ovnen varmes op til 220 grader varmluft. Pensel de sunde kanelsnurrer med et sammenpisket æg og bag dem i 10-15 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle på en rist og nyd.

Snurrer_speltmel Snurrer_speltmel_3

Kanelsnurrer med sundere dadel-kanelfyld og speltmel
00:00
--
/
--
Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Henriette

    Hej Cathrine
    Jeg vil gerne bage disse og dele ud til min datters fødselsdag. Kan jeg lave dem helt færdige, fryse dem og så bage dem på dagen? Hvis, hvor længe skal de så ca. have i ovnen direkte fra frost?

    1. Hej Henriette.

      Ja, det kan du sagtens. Jeg vil anbefale dig, at du laver dem og fryser dem uden, at de efterhæver. Aftenen før, at de skal bages, så tager du dem ud og stiller dem i køleskabet. Dagen efter kan du bage dem lige som opskriften beskriver 🙂

      Jeg håber, at de bliver en succes til din datters fødselsdag.

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø
24. juni 2017
Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK