Kartoffel-blomkålssuppe

1

Efterår er kommet, de lyse timer er blevet færre og lysten til at hygge indendørs er kun blevet større. Efteråret giver også god mulighed for at nyde en masse lækre supper, der er lavet af alle de grove grøntsager, der er at finde lige nu. Da jeg går meget op i økologi, synes jeg, det er fantastisk, når grøntsagerne er i sæson – så smager de af meget mere, er sundere og koster mindre. Derfor har jeg også nydt den her nemme suppe flere gange i løbet af efteråret allerede. Når jeg har grøntsagsrester i køleskabet, så koger jeg ofte fond på dem, som jeg efterfølgende fryser ned. Hvis du ikke har fond i din fryser, så kan du bruge en bouillonterning i stedet. Suppen er drysset med pandestegt spidskål og forårsløg. Hvis du har bacon eller parmaskinke i køleskabet, så klæder det absolut også suppen. Steg det sprødt i ovnen og drys det over.

4 personer
Det skal du bruge:

  • 1 blomkål
  • 3-4 kartofler
  • 1 løg eller porre
  • Ca. ½ liter fond
  • 1/8 dl fløde
  • Spidskål
  • Forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber

 

Sådan laver du en nem og lækker kartoffel-blomkålssuppe:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Lad dem koge. Når kartoflerne koger skæres løg og blomkål i mindre stykker og kommes ved. Hvis du bruger bouillonterning, så lad den koge sammen med grøntsagerne. Snit spidskål fint. Skær forårsløget i mindre stykker og hak hvidløget fint. Steg det på en pande. Når kartoflerne er kogt møre hældes kogevandet fra – gem kogevandet til at fortynde suppen med. Blend grøntsagerne sammen. Hæld fond eller kogevand og fløde i til suppen har den ønskede konsistens. Smag suppen til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt friskrevet muskatnød.

Kartoffel_blomkael-1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar
  1. […] Sådan laver du bagt knoldselleri: Skær rødderne/bunden af dine knoldselleri. Skrub dem godt så de bliver rene for jord. Skrællen skal ikke skæres af! Sæt knoldsellerierne i et fad med bunden nedad og kom dem i ovnen på 150grader i ca. 3 timer. Efter 3 timer er kødet i knoldsellerien mørt. Tag dem ud af ovnen og udhul dem og kom kødet over i en gryde. I gryden opvarmes knoldsellerikødet sammen med de resterende ingredienser. Blend det til en homogen og glat puré og smag til med salt, peber og sukker. Hvis du har rester af pureen, så er den super lækker i en grøntsagssuppe dagen efter som f.eks. den her kartoffel-blomkålssuppe. […]

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø
24. juni 2017
Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK