Kartoffel-Quinoa Fritter med grønkål

0

Sprøde udenpå, bløde indeni. Sunde og super lækre fritter fyldt med quinoa og grønkål. Et sikkert hit hos både børn og voksne. Har du kartofler i overskud fra gårdagens aftensmad, så kan de passende bruges. Lav gerne en stor portion, når du er i gang, for de smager også dejligt kolde, og kan sagtens lunes dagen efter, når aftensmaden skal gå stærkt. Perfekt måde at lokke ekstra grøntsager i ungerne. Og de voksne…

Ca. 20 stk.
Det skal du bruge:

  • 4-6 kogte kartofler, moste
  • 100g quinoa, ukogt (både rød, hvid og sort quinoa kan bruges)
  • 100g grønkål (kan udskiftes med persille, når grønkål ikke er i sæson)
  • 2 æg
  • 30g rasp
  • 2 spsk. mel
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 1 tsk. salt
  • Smør og olivenolie til at stege i

Sådan laver du Kartoffel-Quinoa Fritter med grønkål:
Kog quinoa efter pakkens anvisning. Befri grønkålen fra sin stilk og skær det i tynde strimler. Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen. Varm olie og smør på en pande og steg fritterne i ønsket størrelse til de er gyldne på hver side. Fritterne kan også bages i ovnen, hvis du foretrækker det. Placer dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter.

Kartoffel-Quinoa_1 Kartoffel-Quinoa_4

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK