Klassiske træstammer med smørcreme

2

Smider du nogensinde kage ud? Jeg ved godt, at det er et fjollet spørgsmål, for selvfølgelig smider man aldrig kage ud! Heldigvis når en hjemmebagt kage oftest at blive spist, men hvis den nu ikke gør, så er det altid en god ide at gemme kageresterne i fryseren. Efter et stykke tid og et par kager, så er der nok rester til at lave træstammer. Og det vil man gerne!

Træstammer er en kage, som jeg har spist et utal af. I små syv år arbejdede jeg i en lille forretning. Udover at være en dejlig arbejdsplads, så var der også mange andre goder. For eksempel eftermiddagskagen. Hver eftermiddag blev der hentet kage hos bageren, og 9 ud af 10 gange valgte jeg en træstamme. Lykken var stor, hvis marcipanen var dejlig blød og træstammen fyldt med et gavmildt lag smørcreme. Glem aldrig smørcremen! Udover at sikre, at marcipanen hænger bedre fast på trøffelmassen og gør marcipanen lysere, fordi man ikke kan se den mørke kage i gennem, så smager det altså også bare bedre, når man får en træstamme med smørcreme. Hjemmelavet trøffelmasse, lækker smørcreme og blød marcipan – så bliver den hjemmelavede træstamme ikke bedre!

6 stk.
Det skal du bruge:

  • 300g trøffelmasse (Se Opskrift på Trøfler)
  • 100g marcipan
  • 35g flormelis (+ lidt ekstra til at drysse på bordet)
  • 50g blødt smør
  • 60g flormelis
  • 1 nip vaniljepulver eller kornene fra ¼ vaniljestang
  • 50g mørk chokolade

Sådan laver du dine egne træstammer:
Lav først trøffelmassen. Lad trøffelmassen hvile i køleskabet, mens du forbereder smørcreme og marcipan. Rør/pisk smør, 60g flormelis og vanilje sammen til en lys og let smørcreme. Ælt marcipan og 35g flormelis sammen. Rul trøffelmassen til den måler ca. 30-35cm. Drys lidt flormelis på bordet og rul marcipanen ud til et rektangel på ca. 35-40cm. Smør trøffelmassen ind i smørcreme og placer oven på marcipanen. Rul marcipanen om trøffelmassen og skær den herefter ud i 6 træstammer. Temperere* eller smelt chokoladen og dyp hver ende af træstammen i chokoladen.

*Tip: Sådan tempererer du mørk chokolade: varm chokoladen op til 45 grader. Køl 2/3 af chokoladen ned til 27 grader. Bland med den resterende chokolade. Chokoladen er nu tempereret.

Traestammer_7Traestammer_5

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø
24. juni 2017
Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK