Køleskabsgrød med appelsinsaft, ingefær og vanilje

1

I er rigtig mange, der bruger bloggens morgenmadsopskrifter. Særligt populære er de sunde morgenmadsmuffins, morgenmadsglasset med mandelsmør og hindbær og opskriften på fem forskellige varianter af overnight oats. Nu får I endnu én udgave af overnight oats – eller køleskabsgrød, som det jo egentligt hedder. Jeg spiser nemlig tit køleskabsgrød. I alle mulige forskellige varianter. Nogle rørt med mandelmælk, andre med syrnede mælkeprodukter og også rigtig gerne varianterne rørt med frisk frugtsaft. Både æblesaft og appelsinsaft er fantastisk til at lave overnight oats med. Så når jeg presser frisk juice, så presser jeg gerne et par et appelsiner eller æbler mere, og laver en portion køleskabsgrød. Så er der supernem, sund og lækker morgenmad de næste to dage.

Køleskabsgrød røres sammen aftenen før servering, og så hygger det sig i køleskabet natten over. Konsistensen bliver dejlig blød og cremet. Fordelen ved køleskabsgrød er, at morgenmaden nemt og hurtigt kan nydes om morgenen eller tages med på farten, hvis du ikke når at spise din morgenmad inden, at du skal ud af døren. Jeg spiser også gerne køleskabsgrød som et eftermiddagsmåltid eller som en sund aftensnack. Jeg kommer gerne en spsk. hjemmelavet ymerdrys eller sprød granola på toppen, men du kan også toppe din køleskabsgrød med både yoghurt, skyr, bær, nødder, kokosflager eller dine favorit-toppings.

2-3 personer
Det skal du bruge:

  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk. chiafrø
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. friskrevet ingefær
  • 2,5 dl appelsinsaft – saften fra ca. 2 appelsiner
  • 1 lille nip salt
  • Topping: jeg toppede grøden med ristede mandler, pistacienødder, blåbær og hindbær

Sådan laver du cremet køleskabsgrød med appelsinsaft og frisk ingefær:
Kom alle ingredienserne i en skål. Rør det sammen og dæk det til. Stil grøden i køleskabet natten over. Morgenen efter tages køleskabsgrøden ud af køleskabet og toppes med hvad du ønsker. Jeg anretter og spiser min køleskabsgrød i de her 160 ml Weck glas. De er perfekte, da de har et låg, der er holder tæt, og derfor kan køleskabsgrøden sagtens tages med i tasken.

Indlægget indeholder affiliatelink.

Koleskabsgroed_appelsinsaft_5 Koleskabsgroed_appelsinsaft_6

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK