Kokostoppe – de bedste af slagsen

0

Kokostoppe er nok noget af det nemmeste bagværk, jeg kender. Bloggen har længe indeholdt en opskrift på bounty toppe, som jo i grunden også er kokostoppe, og den opskrift er lige en anelse nemmere end den her. Kokostoppene er også vidt forskellige. Denne her gang ønskede jeg en kokostop der var helt blød og fin i konsistensen. En konsistens der minder lidt mere om kransekage end en klassisk kokostop. Jeg kan virkelig godt lide, at kokosmelet er blendet helt fint, så kokostoppene bliver endnu mere bløde og lækre. Kokostoppens facon giver den en sprød skorpe – særligt i toppen, og så bliver den blødere, når du nærmer dig chokoladen. Jeg er vild med dem! En sød, blød kokostop med en sprød og knasende skorpe og en god mængde chokolade. Jeg kan ikke forestille mig en bedre kokostop.

7-8 stk.
Det skal du bruge:

  • 100 g kokosmel – blendet helt fint
  • 25 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 1 nip salt
  • 75 g mørk chokolade (jeg bruger mørke chokoladeknapper fra Callebaut – det er så dejligt nemt at arbejde med chokoladeknapperne)

Sådan bager du de nemmeste og bedste kokostoppe:
Kom kokosmelet i en minihakker eller blender og blend det så fint som muligt. Riv marcipan i en skål og rør det sammen med sukker, salt og fintblendet kokosmel. Slå ægget ud i og rør det hele sammen til en homogen masse. Lad dejen hvile på køl i mindst 45 minutter i køleskabet. Del dejen i kugler på 30 g hver. Tril hver kugle til en kegle – sørg for ikke at lave kokostoppene for spidse, da de så falder sammen under bagning (det er testet!). Bag kokostoppene ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad kokostoppene afkøle på bageplade i et par minutter før, at de føres over på en rist for at køle helt af. Temperere chokoladen ved at hakke den fint og smelte 2/3 dele af chokoladen over et vandbad. Når chokoladen netop er smeltet hældes den over den sidste 1/3 finthakket chokolade. Rør i chokoladen til alt er smeltet. Dyb kokostoppene i chokoladen og stil dem på et stykke bagepapir til chokoladen er størknet. Drys evt. med lidt flormelis inden servering.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Romkugler overtrukket med chokolade – de bedste hjemmelavet romkugler
15. juli 2017
Ølandshvedebrød bagt med surdej
11. juli 2017
Svampet chokoladekage med den bedste chokoladefrosting
8. juli 2017
Koldbrygget iskaffe – nemmeste og bedste iskaffe
6. juli 2017
Surdejsrugbrød med rugmel, kerner og gulerod
4. juli 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK