Koldbrygget iskaffe – nemmeste og bedste iskaffe

0

Sommeren må være på vej! Vi er smuttet på sommerferie. En sommerferie, der kommer til at foregå hjemme i år grundet den efterhånden ret så tunge mave, jeg render rundt med. Den store mave gør også, at jeg har brug for ekstra mange kolde forfriskninger i år, og da jeg ikke kan ty til et koldt glas hvidvin på terreassen, så må jeg finde på noget andet.

Heldigvis er iskaffe en favorit hos mig. Særligt den koldbrygget udgave, der giver en skøn iskaffe, der ikke er bitter, men som smager præcis lige så skønt, som en god kaffe skal. Koldbrygget kaffe er så nemt og simpelt at lave selv. Med koldbrygget kaffe stående i køleskabet, så kræver det kun lidt isterninger og evt. en sjat mælk før, at du har den bedste, hjemmelavede iskaffe.

Det skal du bruge:

  • 2 dl friskmalet kaffe – gerne malet ved medium. Jeg maler min kaffe på min kaffekværn – den gør min iskaffe, espresso og stempelkande-kaffe endnu bedre. Find den på udsalg lige nu.
  • 5 dl stuetempereret vand


Sådan laver du koldbrygget kaffe:
I en skål røres kaffe og vand sammen. Dæk skålen til og lad kaffen trække i 12-14 timer ved stuetemperatur.

Si kaffen gennem en fin si og herefter i et kaffefilter eller osteklæde. Jeg foretrækker at lave min iskaffe i et glas fyldt med isterninger, 2/3 koldbrygget kaffe og 1/3 mælk, men den kan også fortyndes en smule med vand, hvis du ikke er vild med mælk i din kaffe.

Koldbrygget iskaffe kan holde sig 5-6 dage på køl.

Indlægget indeholder affiliatelink.

Cathrine Brandt Koldbrygget Iskaffe
00:00
--
/
--

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Romkugler overtrukket med chokolade – de bedste hjemmelavet romkugler
15. juli 2017
Ølandshvedebrød bagt med surdej
11. juli 2017
Svampet chokoladekage med den bedste chokoladefrosting
8. juli 2017
Surdejsrugbrød med rugmel, kerner og gulerod
4. juli 2017
Kokostoppe – de bedste af slagsen
30. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK