Koldhævede bamseboller

0

Succes! I er mange, der er glade for opskriften på bløde bamseboller. Det er jeg også! Men jeg har længe gerne ville lykkes med en opskrift på koldhævede bamseboller af flere årsager. Jeg vil gerne kunne bage bløde bamseboller om morgenen eller på dage, hvor tiden ikke er så god – så er det smart, at dejen står klar i køleskabet, så bollerne kun skal formes, hæve og bages. Derudover så synes jeg, at en gærdej ofte kan smage lidt af, ja, gær… Ved at koldhæve dejen, så kan gærmængden reduceres markant, og det giver bløde boller, der smager meget mere af kardemomme og smør end af gær. Nu er det endelig lykkes. Og hvilken succes – den bedste bamsebolle, jeg har smagt.

Jeg kommer stadig til at bruge opskriften på bløde bamseboller flittigt, når jeg pludselig kommer i tanke om, at en blød thebolle vil gøre min dag endnu bedre, og jeg derfor ikke har forberedt dejen dagen før. Men de koldhævede bamseboller er altså den bedste, bløde bolle, jeg har smagt. De er så, så gode. Og de vakte glæde hos alle mine gæster, da jeg serverede dem på min fødselsdag. Den bedste fødselsdagsbolle, der er helt perfekt lys, blød og uimodståelig.

12 stk.
Det skal du bruge:

  • 3 dl kold mælk (jeg brugte sødmælk)
  • 8 g gær
  • 50 g sukker
  • 2 æg (1 i dejen + 1 til at pensle med)
  • 550 g hvedemel
  • 1 strøget tsk. kardemomme
  • 7 g salt
  • 50 g blødt smør

Sådan bager du de bedste koldhævede bamseboller:
Dag 1: Kom mælken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt 1 æg og rør til det er fordelt. Kom sukker, hvedemel, kardemomme og salt i dejen og ælt den til den nemt slipper bordet eller skålens kanter. Kom det bløde smør i og ælt dejen til den er glat og smidig. Kom dejen i en skål og dæk den til. Lad dejen hæve 60 minutter ved stuetemperatur inden, at den kommes i køleskabet natten over.

Dag 2: Vend dejen ud på bordet. Del dejen i 12 lige store stykker på ca. 80 g hver. Form og spænd dejen op til kuglerunde fødselsdagsboller. Du kan se, hvordan du former og spænder bollen op i videoen nedenfor. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk bollerne med et stykke husholdningsfilm eller plastikpose og kom et viskestykke ovenpå. Lad bollerne efterhæve i 60 minutter. Tænd ovnen på 200 g varmluft. Pensel bollerne med et sammenpisket æg. Bag bollerne i 12-15 minutter til de er gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Sådan former du koldehævede bamseboller
00:00
--
/
--

 

 

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017
Grydebrød – surdejsbrød bagt i gryde
2. september 2017

FACEBOOK