Langtidsstegt og mør ribbensteg

1

Supermør, saftig og sprøde svær. Det lyder da ret lækkert, synes du ikke? Ribbenstegen er et ret billigt stykke kød, som sagtens kan være rigtig godt, hvis det bare tilberedes rigtigt. Jeg foretrækker at langtidsstege en ribbensteg, så kødet bliver smørblødt. Arbejdstiden er minimal – ventetiden lidt længere. Men resultatet er virkelig værd at vente på. Jeg serverede denne her ribbensteg som en ribbenstegsburger. Hold nu op, hvor var det godt!

Det skal du bruge:

  • 1 ribbensteg (min vejede ca. 1 kg)
  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • Laurbærblade
  • Vand
  • Salt og peber

Sådan laver du en saftig og mør langtidsstegt ribbensteg:
Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Tør sværene på ribbenstegen tørre med et stykke køkkenrulle. Sørg for at sværene er snittet hele vejen ned til fedtlaget – hvis ikke slagteren har sørget for det, så må du lige snitte efter. Gnid sværene ind i godt med salt. Kværn lidt sort peber henover. Kom laurbærblade ned mellem nogle at sværene. Kom ribbenstegen op i et fad. Skær rødløgene i store stykker og kom ved. Fjern skallen fra hvidløgene og giv dem et pres med kniven, så de presses flade og kom dem i fadet også. Hvis sværene falder ned og ikke ligger vandret, så kan du bruge lidt sølvpapir til at ligge under. Det er vigtigt, at de ikke rører vandet, som skal i fadet. Kom vand i bunden af fadet til det dækker bunden. Steg ribbenstegen i seks timer. Der skal hele tiden være en smule vand ved stegen. For at få sværene helt sprøde til sidst kan der tændes for ovnens grillfunktion. Hold godt øje med dem! Server og nyd.

Tip: Brug din langtidsstegte ribbensteg til at lave en hjemmelavet ribbenstegsburger med en smørbagt burgerbolle, syltede agurker og rødkålsslaw. Det er den bedste burger!

Ribbenstegsburger_aRibbensteg_2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar
  1. […] Flæskesteg er en klassiker på julebordet. Hos os får vi altid and, men hvis vi er mennesker nok, så får vi også flæskesteg. Og en mør og saftig flæskesteg med sprøde svær smager altså fantastisk. Min erfaring er, at jeg får det absolut bedste resultat, hvis jeg langtidssteger flæskestegen. Det tager et par timer, men arbejdstiden er stadig minimal, og ventetiden er virkelig det værd. Hvis du er mere til ribbensteg end kampsteg, så kan den også med fordel langtidssteges. Ribbenstegen kan langtidssteges så længe, så kødet helt smuldrer, da fedtindholdet er væsentligt højere end i en kampsteg. Langtidsstegt ribbensteg er også uimodståeligt, og du kan se opskriften på, hvordan du langtidssteger en ribbensteg lige her. […]

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017

FACEBOOK