Luftige sandwichbrød

2

Sommerferien er lige om hjørnet, og jeg har lovet at bage, så der nemt kan pakkes en picnickurv, hvis vejret på et tidspunkt skulle komme i tanke om at blive godt. Hvis det lykkedes, så er vi i hvert fald klar til at rykke udenfor og nyde det. Sandwichbrød med en sprød skorpe og en blød og luftig krumme er perfekte til madpakken. Eller morgenbordet, eftermiddagskaffen, fødselsdagen… Alle kan være med på denne opskrift, da den ikke kræver hverken store armmuskler eller en røremaskine. Kun en lille smule tålmodighed. Brødet til en god, hjemmelavet sandwich er nemt at bage, og så smager det fantastisk.

Ca. 10 stk.
Det skal du bruge:

  • 400 g koldt vand
  • 2 spsk. surdej (kan udskiftes med gær – en klump på størrelse med en ært)
  • 100 g groft ølandshvedemel eller grahamsmel
  • 400 g hvedemel
  • 12 g salt

Sådan bager du dine egne sandwichboller:
Kom alle ingredienser i en skål og rør det sammen, så dejen er homogen og samlet. Det kræver små 2 minutters arbejde ved at røre og løfte lidt op i dejen med en ske. Lad dejen stå tildækket på bordet i en time. Fold dejen ind over sig selv hele vejen rundt ved at løfte op i siden af dejen og folde det ind over midten. Lad dejen hæve endnu en time på bordet hvorefter foldningen gentages. Dejen skal hæve 5 timer ved stuetemperatur og foldes hver time – fem gange i alt. Kom dejen i køleskabet og lad den hvile natten over. Jeg rørte dejen sammen kl. 17 efter arbejde og kom den i køleskabet kl. 22.

Dagen efter tages dejen ud af køleskabet, hvor den skal temperere ved stuetemperatur i 1-2 timer. Tænd ovnen på højeste temperatur over/under varme med en bagesten eller bageplade i. Dejen vendes ud på et meldrysset bord. Dejen er meget våd og kan virke en smule usammenhængende. Del dejen i ca. 10 store boller og kom dem på et stykke bagepapir. Bag bollerne ved 250 grader i ca. 10 minutter. Skru ned på 230 grader og lad bollerne bage færdige til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Sandwichbroed_2Sandwichbroed_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017

FACEBOOK