Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar

0

Jeg har fået mig en ny afhængighed! Jeg garanterer, at de her små bidder er ualmindeligt svære at holde fingrene fra. Sundere chokoladebarer uden raffineret sukker – lavet på mandler og gode råvarer. Det fascinerer mig altid, at mandler kan forvandles til en blød og cremet mandelsmør. Det kræver en god foodprocessor, blender eller minihakker og lidt tålmodighed. Men så får du også den lækreste, bløde mandelsmør, der smager helt fantastisk. Jeg er vild med “basis”-opskriften, men variationerne med kokos og saltede peanuts er også virkelig, virkelig gode. Jeg opbevarer mine mandelsmør-bidder i køleskabet eller fryseren. Så er der lidt sundere-sødt til kaffen eller eftermiddagssulten, og det elsker jeg!

16-20 stk.
Det skal du bruge:

  • 200 g mandler (du kan også bruge en færdiglavet mandelsmør, hvis du ikke har en kraftig nok blender eller tålmodigheden til at blende i så lang tid)
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 2 spsk. smeltet kokosolie eller smør
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 150 g mørk chokolade
  • Flagesalt

Variation: Jeg lavede en variant med saltede peanuts og en med kokos. Blend 40 g kokos eller peanuts i helt til sidst, hvis du ønsker det.

Sådan laver du chokoladebarer med mandelsmør:
Kom mandlerne i en foodprocessor eller blender og blend i ca. 5 minutter til mandlerne begynder at forvandle sig blød mandelsmør – den skal ikke være helt flydende, men blød og cremet. Tilsæt akaciehonning, salt, smeltet smør eller kokosolie og vaniljepulver. Blend til det er samlet. Kom kokosmelet eller peanuts i, hvis du ønsker det, men smag lige “basis” først – det er min favorit. Blend igen til du har en blød og cremet mandelsmør-dej.

Kom dejen på et stykke bagepapir. Form dejen til en firkant, der er 1,5-2 cm tyk. Kom den i fryseren, mens du smelter chokoladen. Hak chokoladen i små stykker og smelt 2/3 af den over vandbad. Kom den smeltet chokolade over den sidste 1/3 af chokoladen og rør sammen til alt chokoladen er smeltet. Tag mandelsmør-dejen ud af fryseren og skær den i 16-20 små bidder. Kom dem i fryseren igen, mens chokoladen får lov til at stå og køle lidt i et par minutter – så er det nemmere at få et tykt lag chokolade på barerne.

Tag barerne ud af fryseren og dyp dem i chokoladen – jeg bruger to gafler til at styre dem med. Placer dem på et stykke bagepapir og drys med flagesalt, hakkede peanuts eller kokos. Lad chokoladen størkne og opbevar dem i en lufttæt beholder på køl eller frys.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK