Mazarinkage med chokoladefrosting

2

Jeg bliver aldrig god til at pynte kager, som ville være Den Store Bagedyst værdig. Men bage (rustikke) kager, der smager helt fantastisk – dét kan jeg finde ud af! Den her svampede mazarinkage med chokoladefrosting er netop sådan en kage. Den smager fuldstændig fantastik! Kagen er supernem at bage, og jeg lover dig, at den vil blive nydt af alle, du serverer den for. Kagen er også glutenfri, så jeg selv har bagt den adskillige gange, når min farmor, der er glutenallergiker, har været forbi til kaffe og kage. Jeg har altid svært ved at vælge hvilken kage, der er min yndlings, men den her mazarinkage ligger altså højt på listen. Så god!

Det skal du bruge:

  • 200 g kogte kartofler, afkølet (svarer ca. til 2 store kartofler)
  • 100 g  mandler, blendet til mandelmel
  • 80 g blødt smør
  • 175 g sukker
  • 2 æg, delt i hvide og blomme
  • 125 g revet marcipan
  • 1 springform, 16 cm

Chokoladefrosting:

  • 50 g blødt smør
  • 125 g flormelis
  • 50 g kakaopulver
  • 3 spsk. mælk
  • 1 lille nip salt

Sådan bager du den bedste mazarinkage med chokoladefrosting:
Skræl og kog kartoflerne. Lad dem køle af og mos dem. Tænd ovnen på 175 grader over/under varme. Kom mandlerne i en minihakker og blend dem til en semi-fin mandelmel. Kom smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Kom én æggeblomme i af gangen og pisk grundigt mellem hvert æg. Kom mandelmel, kartofler og revet marcipan i og pisk til dejen er homogen. Pisk æggehviderne stive. Vend 1/3 af æggehviderne i dejen og rør den ind i dejen. Fold de sidste æggehvider forsigtigt i dejen. Kom bagepapir i en springform og hæld dejen i. Bag (verdens bedste) mazarinkage i 35-40 minutter til den er gylden og sat.

Chokoladefrosting: Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem homogene. Smør chokoladefrostingen på kagen, når den er helt afkølet.

Tip: Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen. Opbevar kagen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Vent med at lave chokoladefrostingen til dagen, hvor den skal serveres. Kagen holder sig svampet og lækker i flere dage. Når kagen har chokoladefrosting på, så skal den opbevares i køleskabet.

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Sascha

    Hej.

    Kagen skal prøves.
    Men jeg har ikke en springform på 16.
    Kan man lave 2 portioner og bruge en større springform?? I så fald, hvor længe skal den bages??

  2. Hej Sascha.
    Jeg har netop bagt en dobbeltportion, og den kom jeg i et fad på 20×30 cm, ca. Jeg bagte den i 25-25 minutter. Kagen skal være let gylden på toppen, og der skal ikke hænge dej ved, når du stikker i midten af kagen 🙂

    Det er virkelig en så lækker og nem mazarinkage 🙂

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Bedste tips til kaffe, kage og klapvogn i Berlin
20. februar 2018
Fudgy dadelkugler med kakao og ristede nødder
9. februar 2018
Semlor – hjemmebagte svenske fastelavnsboller med luksusfyld
31. januar 2018
Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017

FACEBOOK