Mit besøg hos Tv2 Fri Frihuset

0

Tv2 Fri havde i dag inviteret mig i deres flotte Frihus, hvor jeg fik lov til at vise og fortælle, hvordan hyben kan bruges i både det søde og salte køkken. De danske hyben er modne lige nu, og de er at finde rigtig mange steder. Både nær vandet, i læhegn og krat er der massevis af flotte hyben. Besøget hos Frihuset var rigtig hyggeligt og jeg nød at få lov til at fortælle om alle de sundhedsfordele, der er ved at plukke de frugter og bær, der lige netop modner i naturen nu.

Som jeg også fortalte i tv, så er hyben fyldt med på C- og A-vitamin. De indeholder faktisk ca. 13 gange så mange C-vitaminer som en appelsin pr. 100g. Så det er bare med at få dem plukket, tilberedt eller frosset ned, så der er let adgang til en masse C-vitaminer, der kan holde vores immunforsvar stærkt, når vinteren kommer.

Hyben kan som sagt bruges både i det søde og salte køkken. I Frihuset viste jeg, hvordan man laver en sukkerfri og sund hybenkompot med havtorn, som blev serveret med Naturmælks yoghurt naturel og hjemmelavet granola. De dejlige hyben blev også brugt til at lave en hybenchutney med ingefær, chili og hvidløg, som blev nydt med et lækkert, økologisk kyllingebryst fra Gothenborg og en simpel spidskålssalat. Til sidste lavede jeg søde, syltede hyben, som smagte fantastisk til de dejlige oste, jeg havde med fra Naturmælk.

Jeg havde en skøn dag og en fantastisk oplevelse i Frihuset ved Isefjorden. Jeg håber meget, at Frihuset og seerne, der så med, fik en fornemmelse af, hvor lækre de danske hyben er, og hvor meget vi skal sætte pris på og udnytte, at naturen bringer os den slags superfood, som hyben og havtorn er.

tv2fri-2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK