Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø

2

Endnu en opskrift på morgenmadsmuffins, tænker I måske? Ja! Jeg er blevet vild med at bage sunde muffins, der kan spises til morgenmad med god samvittighed. Hjemme hos os bliver de gerne spist hele dagen. Enten som morgenmåltid, eftermiddagsmåltid eller som en sundere kage, når Ellinor også skal smage. De kan faktisk lidt det hele.

I har tidligere fået en opskrift på morgenmadsmuffins med hindbær og gulerod og en opskrift på sunde muffins med blåbærkompot. Begge opskrifter bruger jeg flittigt, og Ellinor elsker dem! Opskriften I får her er lidt anderledes. Hvor de to andre morgenmadsmuffins er meget svampet, bløde og kage-agtige i konsistensen, så er den her muffin med rabarber lidt mere en blanding af en kage og en blød bolle. Den mætter lige lidt mere. Men den smager præcis lige så godt som sine to forgængere. Chiafrø, havregryn og speltmelet giver masser af fibre, og kombinationen af rabarber og dadler gør den sunde muffin syrlig og sød. Jeg er vild med dem! Og så er de supernemme at bage. De holder sig gode og svampede i 2-3 dage, så bag en portion til morgenmad, der nemt kan tages med på farten, til nem og god eftermiddagsmad eller som en sund kage til sukkerfrie børnefødselsdage.

8 stk., store
Det skal du bruge:

  • 1 spsk. chiafrø
  • 25 g vand
  • 100 g fintsigtet speltmel
  • 80 g groft speltmel
  • 40 g havregryn
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • ½ lille tsk. salt
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 2 æg
  • 50 g honning
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl. yoghurt naturel eller andet surmælksprodukt
  • 3 spsk. appelsinsaft
  • 2 dadler, finthakket
  • 100 g rabarber
  • 15 g pistacienødder


Sådan bager du sunde morgenmadsmuffins med rabarber og dadler:
Rør vand og chiafrø sammen og lad det stå og trække, mens resten af dejen forberedes. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
I en skål røres mel, havregryn, bagepulver, natron, salt og vaniljepulver sammen. I en anden skål røres æg, olivenolie, yoghurt, appelsinsaft og chiafrø sammen. Pisk det sammen med et piskeris til det er homogent. Rør de tørre ingredienser i og rør til dejen er samlet. Kom rabarber og dadler i dejen og rør det sammen. Fordel dejen i muffinsforme. Top med finthakket pistacienødder og bag i 10-15 minutter. Dine muffins skal være gyldne, og der skal ikke hænge dej ved, når du prikker dem i midten – så er de færdigbagte.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017

FACEBOOK