Morgenmadspizza med æg og jordskokker

0

Pizza til morgenmad? Jeg indrømmer gerne, at jeg flere gange har spist pizza til morgenmad før. Ikke en så sofistikeret og lækker version, som denne her, men nok nærmere en halvkold pizza, der var købt med hjem meget, meget tidligt på morgenen. Men bare rolig – den her morgenmadspizza er en helt anden liga. Hvis du gerne vil imponere og forkæle lidt ekstra næste gang, at du skal lave brunch, så skal du forsøge dig med en pizza. Brød, ost, serranoskinke og æg. Ja, egentligt er det jo helt normale brunch-ingredienser, men her er det bare serveret som en pizza. Morgenmadspizzaen smager helt fantastisk. Jordskokkerne passer så godt sammen med det smilende æg i midten, den salte serranoskinke og den bløde ost. Så bliver morgenmaden altså ikke meget bedre.

4 stk.
Det skal du bruge:

Sådan laver du en morgenmadspizza med æg:
Tænd ovnen på højeste temperatur en god times tid før, at du skal servere pizzaerne. Kom et bagstål* eller bageplade i ovnen, når du tænder den. Form pizzadejen til fire pizzaer. Skræl jordskokkerne og snit dem i papirtynde skiver. Dæk pizzabundene med jordskokker, men lad ca. 1-2 cm af dejkanten være fri. Kom ost og serranoskinke på og slå ægget ud i midten. Bag pizzaen til den er godt gylden og ægget har sat sig. Server pizzaen drysset med lidt purløg.

Tip: Pizzaen kan også sagtens nydes som aftensmad. Det er én af mine favorit pizza-kombinationer.

*Har du endnu ikke købt et bagestål, så kan jeg virkelig anbefale dig det. Det gør en verden til forskel for dit bagværk. Jeg bruger mit bagestål hver gang, at jeg bager boller, brød og pizza. Hvad end det er enpizzadej på surdej eller gær, koldhævet eller kort hævetid, så hjælper bagestålet og dets høje temperatur til at gøre mine pizzaer mere luftigt og med en meget mere sprød og smagfuld skorpe. Jeg har købt mit bagestål, kombispader og dejskærer lige herog det er faktisk sat ned med 35 % lige nu.

Morgenmadspizza_1Morgenmadspizza_5

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Fudgy dadelkugler med kakao og ristede nødder
9. februar 2018
Semlor – hjemmebagte svenske fastelavnsboller med luksusfyld
31. januar 2018
Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017

FACEBOOK