Mormors hjemmebagte kringle

0

En klassisk, smørbagt kringle med remonce og nougat. Dét er en af min mormors bedste og mest brugte opskrifter. Og det forstår jeg godt! For hold nu op, hvor smager sådan en hjemmebagt kringle bare godt. Sprød, blød, sød og lækker. Jeg fik min mormor til at skrive opskriften ned til mig. Hun kommer sjældent nougat i, men min fryser er fyldt op med nougat, som jeg ikke har fået brugt, og derfor var kringle-bagning altså helt perfekt. Nogle generøse skiver nougat gjorde bestemt ikke kringlen dårligere. Men du kan sagtens udelade det og nøjes med remonce. Eller udskifte nougat med rosiner, chokolade eller noget helt tredje. Mormors opskrifter på bagværk er bare noget helt specielt, og det her er altså den bedste kringle, jeg har smagt.

Kringle til 10-15 personer
Det skal du bruge:

Dej

 • 2 spsk. lunken vand
 • 15g gær
 • 20g sukker
 • 1 æg
 • 250g hvedemel
 • 150g smør
 • 1 dl mælk

Remonce

 • 100g smør, blødt
 • 100g marcipan
 • 100g sukker
 • 100g nougat
 • Hakkede mandler og sukker til drys

Sådan bager du mormors klassiske kringle med remonce:
Kom gær, vand og sukker i en skål og rør det sammen. Slå ægget ud i og rør det sammen med gæren. Kom mel og 75g smør i en skål og smuldre det sammen. Lun mælken til den er lillefinger-varm. Bland alle ingredienserne sammen og ælt dejen til den er glat og smidig.

Kom godt med mel på bordet og vend dejen ud. Rul dejen ud til ca. 20x70cm. Kom tynde skiver af smør (75g) på en tredjedel af dejen. Fold dejen så der er tre lag. Bank dejen med kagerullen og rul den herefter til 20x70cm igen. Fold dejen endnu engang så der er tre lag. Bank og rul dejen igen, så dejen måler ca. 20x90cm. Kom et klæde over dejen og lad den hæve 1 time.

Mens dejen hæver, så laves remoncen. Pisk smør, sukker og marcipan sammen til en homogen remonce. Når dejen har hævet, så smørres remoncen langs den midterste tredjedel af delen. Skær nougaten ud i tynde skiver og læg det ovenpå remoncen. Fold første den ene side af dejen over nougaten og derefter den anden, så kringlen er lukket. Løft kringlen over på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend lukningen nedad. Form dejen til en kringle. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Lad kringlen efterhæve i 30 minutter, mens ovnen varmer op. Pisk et æg sammen og pensel kringlen. Drys med hakkede mandler og sukker. Bag kringlen i 15-20 minutter til den er gylden. Nyd kringlen lun eller afkølet.

Tip: Kringlen kan sagtens fryses. Du kan enten fryse den før eller efter bagning. Når kringlen skal spises, så skal den bare bages eller lunes i ovnen, og du kan lune den direkte fra frost.

Kringle_5Kringle_0 Kringle_1 Kringle_3 Kringle_7

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017

FACEBOOK