Moste bagte kartofler med spidskål og mozzarellaost

0

Kartofler er sunde! De indeholder masser af C-vitaminer og kostfibre, der styrker vores immunforsvar og er gode for vores maver. Spis kartofler sammen med kød. C-vitaminerne i kartoflerne hjælper nemlig til at optage jernet fra kødet bedre. De moste bagte kartofler er superlækre og kræver ikke meget forberedelsestid.

4 personer
Det skal du bruge:

  • 8 kartofler
  • 2 dl. revet mozzarella ost
  • 1 dl. revet parmesanost
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spidskål, fintsnittet
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180 grader. Rengør kartoflerne. Lad skrællen blive på. Placer kartoflerne på en bageplade og prik dem med en gaffel. Hæld olivenolie over kartoflerne og bag dem i 45-60 minutter, afhængig af hvor store kartoflerne er, eller indtil de er møre.

Mens kartoflerne bager, snittes spidskålet fint, og mozzarella og parmesan blandes sammen. Tag kartoflerne ud af ovnen og sæt ovnen på grill-funktion. Mos hver kartoffel med bagsiden af en spatel. Drys spidskål, ost, salt og peber på hver kartoffel. Kom kartoflerne tilbage i ovnen i 3-5 minutter til osten er smeltet og let gylden. Serveres straks.

Bagte_mostekartofler_2 Bagte_mostekartofler_6 Bagte_mostekartofler_10

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø
24. juni 2017
Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK