Müesli med nødder

2

Som tidligere fortalt, så får jeg som oftest hjemmelavet yoghurt om morgenen. Oven på min yoghurt elsker jeg min müesli, der er fyldt med nødder, mandler, frø og kerner. For at sikre, at det mætter rigtigt godt, så fylder jeg den også med grovvalsede havregryn. Min müesli er sammen med frisk frugt og yoghurt en rigtig god start på dagen for mig. Den er fyldt med kostfibre og gode fedtstoffer, som sikrer at min mave er glad og tilfreds i flere timer. Det er nemt at lave sin egen müesli, og så kan du fuldstændig selv bestemme, hvad du ønsker, der skal være i den. Derudover styrer du selv, hvor meget sukker den skal indeholde, da mange købe müeslier indeholder en meget stor mængde, som slet ikke er nødvendig, for at opnå et skønt resultat. Prøv at lav din egen müesli – brug de ingredienser, som du synes passer til din müesli. Jeg laver altid en stor portion, når jeg går i gang!


Det skal du bruge

 • 500g havregryn. Fin- eller grovvalsede efter smag.
 • 150g mandler
 • 80g cashewnødder
 • 80g usaltede pistacienødder
 • 80g pekannødder
 • 50g hasselnødder
 • 50g valnødder
 • 50g hørfrø
 • 30g græskarkerner
 • 30g quinua
 • 30g sesamfrø
 • 30g solsikkekerner
 • 30g chiafrø
 • 100g dadler skåret i skiver, friske eller tørrede (husk at udstene de friske)
 • 1 tsk. vaniljepulver
 • 2 tsk. stødt kanel
 • 100g kokosolie
 • 2 spsk. honning


Sådan laver du müesli med nødder:

Tænd ovnen på 175grader. Hak nødder og mandler groft. Bland alle de tørre ingredienser sammen.
Smelt kokosolie og honning i en gryde. Det går hurtigt, så vær opmærksom på, at det ikke bliver for varmt – det skal kun lige smelte sammen. Bland det i de tørre ingredienser lidt ad gangen, mens nu rører godt i müeslien. Kom müeslien på en bradepande beklædt med bagepapir og rist det i ovnen i ca. 15 minutter.
Husk at rør i det flere gange, så hele blandingen bliver ristet. Lad müeslien køle af, og hæld det op i et sylteglas eller en lufttæt bøtte. Nyd det på din yoghurt og frisk frugt til morgenmad, eller blot med lidt mælk over.

muesli-1

muesli-fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK