Jeg er vild med kål! Blomkål er et hit i min familie, og derfor har vi nu lavet denne salat en del gange. Den er super nem at lave, og så bidrager den rå blomkål med masser af kostfibre og sunde vitaminer og mineraler. Jeg synes, at det er en rigtigt smart måde at bruge blomkål på! I salaten er der også friske ærter, moden mango og avokado. Den smager så godt! Prøv blomkåls cous cous og bland det med dine ynglings salat ingredienser. Salaten passer helt perfekt til sommerens grillmad.

Det skal du bruge:

Dressing:


Sådan laver du blomkåls cous cous salat:

Riv blomkålet på et groft rivejern. Skær avokado, mango og radisser i tern og vend det sammen med blomkålen. Bælg ærterne og hak nødderne. Vend det i. Lav dressingen ved at blende alle ingredienserne sammen. Smag til. Kom dressingen over salaten og vend det hele godt sammen. Server og nyd!

Blomkael_cous_cous-fb

Når jeg har god tid om morgenen, så kan jeg godt lide at lave en god og nærende morgenmad, der kan holde mig mæt længe. For et lille halv års tid siden var min kæreste og jeg på en forlænget weekendtur til Budapest. Det var en super skøn by, der også bød på rigtigt god mad. Vi fandt et hyggeligt sted at spise morgenmad, hvor jeg fik hindbær yoghurt med masser af havregryn i. Det smagte så godt! Jeg har længe tænkt på at skulle lave min egen version, og det fik jeg endelig tid til i weekenden. Det smager dejligt friskt, og så kan jeg godt lide den konsistens, det giver, når havregrynene blendes med i. Jeg pyntede min yogryn med hakkede mandler og blåbær.

Det skal du bruge:


Sådan laver du yogryn med hindbær:

Blend yoghurt, hindbær, havregryn, vaniljestang og akaciehonning sammen. Kom dine yndlings nødder og bær på toppen og server med det samme.

Yogryn-fb

En gang i mellem er det bare rart med en hurtig og nem opskrift, når man pludselig får lyst til en god bolle eller gerne vil glæde nogle ved morgenbordet. Disse boller er super gode, og så tager det ingen tid at lave dem. Dine fingre bliver ikke fyldt med dej, da de bare skal røres lidt sammen i skålen. Det er så smart og nemt! Jeg har brugt godt med havregryn for at give bollerne masser af kostfibre. Så samtidig med, at de smager rigtig dejligt, så mætter de også godt. God fornøjelse med bagningen.

9 store boller
Det skal du bruge:


Sådan bager du nemme og hurtige boller
:
Kom vand og mælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, olie, havregryn og melet og rør det godt sammen i skålen. Brug 2 våde skeer til at komme dejen over på bagepladen med. Jeg lavede 9 store boller ud af portionen. Lad dejen hæve med et viskestykke over på køkkenbordet i 45 minutter. Bag bollerne ved 200grader i ca. 20-25 minutter. Lad dem køle af på en rist og nyd!

Nemme_og_hurtige_boller-fb

Chiafrø er et spædende frø, der har et højt indhold af omega-3 og kostfibre. Derudover har de et højt indhold af protein, så de bidrager med en god og lang mæthedsfornemmelse. Jeg bruger chiafrø i både bagværk og müesli. De er smagsneutrale, når de blandes med andre ingredienser, men hvis du rister dem inden brug, så smager de en smule af hasselnødder. Når jeg bager med chiafrø, så tilfører jeg altid en større mængde vand, da chiafrøene suger meget væske. Disse boller er grove og lækre, og så passer de helt perfekt til madpakken eller søndagsbrunchen.

Det skal du bruge:


Sådan laver du grove boller med chiafrø:

Hæld det kolde vand i en skål. Opløs gæren i vandet og kom surdejen i. Kom chiafrøene i blandingen. Tilsæt melet og salt og ælt nu dejen. Den kan æltes i hånden – dog kræver det, at man først ælter den lidt i skålen til noget af vandet er absorberet, da det er en ret våd dej. Man kan også ælte dejen på en røremaksine. Ælt den ca. 8-10 minutter på røremaskine, eller indtil dejen samler sig, og hvis du ælter i hånden kræver det lidt længere tid. Når dejen er æltet glat og smidig lægges den i en skål smurt med olie. Stil den i køleskabet med et låg eller film over i ca. 24 timer.

Dagen efter vendes dejen ud på bordet og formes til boller. Lad bollerne hæve tildækket i ca. 2 timer ved stuetemperatur. Sæt en bagesten eller bageplade (beklædt med et stykke bagepapir) i ovnen og varm ovnen op til 225grader. Sæt bollerne på en meldrysset bagespade og kom dem ind på den varme bageplade eller bagesten. Bag bollerne i ca. 15 minutter. Lad bollerne afkøle på en rist og nyd dem!

Fuldkornsboller_med_chiafr_fb

Fuldkornsboller_med_chiafr1

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT