Oksekødsdeller på spyd – børnevenlig madpakke og familievenlig aftensmad

0

Hvis madpakken ikke (altid) skal ende med at indeholde en klapsammen-rugbrød med ost, så er fidusen herhjemme, at vi laver en lidt større portion aftensmad, så der også er til madpakken dagen efter. Det fungerer virkelig godt, og det gør madpakken meget nemmere at lave og lækre at åbne op for dagen efter. Én af de ting, som vi ofte får herhjemme til aftensmad er oksekødsdeller. De er hurtige og nemme at lave, en favorit hos både store og små, og så kan de serveres med alt muligt forskelligt. Pasta med tomatsovs, pitabrød, wraps, ris og nudler. Så nemt og lækkert, og så er de helt perfekte i madpakken.

Den her børnevenlige madpakke består af fuldkornsnudler, grøntsager og oksekødsdeller. Madpakken tog tre minutter at lave, da vi havde spist aftensmad, og dét er altså rart. Til aftensmad kan du servere nudlerne stegt med fintsnittet grøntsager, limesaft og edamamebønner. Hvis du skal servere maden for børn, så vil jeg anbefale dig at servere grøntsagerne i hver sin skål, så maden er overskuelig og ikke blandet sammen. Hvis nudlerne skal med i madpakken kan du tage lidt fra inden, at du steger dem på panden, og komme friske grøntsagsstave i madpakken.

Det skal du bruge:

  • 400 g hakket oksekød
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk. rasp
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 fed hvidløg
  • Chili efter behag
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • Salt og peber
  • Smør og olivenolie til at stege i

Derudover:

  • Nudler
  • Gulerod
  • Rød peberfrugt
  • Edamamebønner
  • Sesamfrø
  • Limesaft
  • Soya

Sådan laver du oksekødsdeller på spyd med nudler og grøntsager:
Rør alle ingredienserne til kødbollerne sammen og stil det på køl i en halv time, så farsen kan hvile og samle sig. Form farsen til små kugler. Smelt smør og olivenolie på en pande. Brun oksekødsdellerne på alle sider. Skru ned for varmen og steg dellerne yderlig 5-10 minutter til de er gennemstegte.

Kog nudler efter anvisning på pakken. Skær gulerødder og peberfrugt i tynde strimler. Blancher edamamebønnerne. Rist sesamfrøene på en tør, varm pande i få minutter til de popper. Rør rundt og hold godt øje, så de ikke brænder på. Server grøntsager og nudler for sig, eller steg det kort på panden og bland det sammen med soja, limesaft og drys med ristede sesamfrø.

Tip: Oksekødsdellerne kan sagtens fryses. Lav gerne en stor portion, så du har til nem aftensmad og sunde og lækre madpakker.

oksekoedsdeller_madpakke_2 oksekoedsdeller_madpakke_3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø
24. juni 2017
Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK