One-Pot Pasta med porre og feta

6

Lynhurtig, super lækker og rigtig nem aftensmad. One-pot pasta er genialt, når aftensmad skal gå hurtigt! Retten indeholder kun få ingredienser og kan laves på cirka den tid, det tager, at koge pastaen. Alle ingredienserne tilberedes nemlig samtidig i én gryde. Porreren tilfører pastaen masser af smag. Hvis du ligesom jeg elsker en cremet pasta, så er jeg sikker på, at denne one-pot pasta bliver dit nye yndlingsmåltid. En supernem og hurtig vegetarisk aftensmad.

4-6 personer
Det skal du bruge:

  • 500 g fuldkorns spaghetti
  • 1,2 liter vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 porrer
  • 200 g cherrytomater, halveret
  • 100 g babyspinat
  • 3 fed hvidløg, hakket fint
  • ½ tsk. tørret chili
  • 1,5 dl fløde
  • 150 g feta
  • Salt og peber


Sådan laver du en One-Pot Pasta:

Skær roden af porrerne og skær det groveste af toppen væk også. Skyl og rens porrerne grundigt for jord. Snit herefter i 3-4 mm strimler. Opvarm olivenolien i en gryde. Tilsæt snittet porrer og salt og lad det stege over medium varme til porrerne har taget farve og er let gyldne. Tag gryden af varmen. Tilsæt vand, salt, spaghetti, cherrytomater, babyspinat og hvidløg. Bring det i kog. Lad det simre i 10 minutter til spaghettien er al-dente, og vandet er kogt væk. Rør i spaghettien ofte, da den ellers koger sammen i klumper. Tilsæt fløden, lad det simre yderligere 2 minutter og tag gryden af varmen. Lad det trække i 2 minutter med låg. Vend smuldret feta i. Smag til med salt og peber og server med det samme.

Onepotpasta_1 Onepotpasta_6 Onepotpasta_12

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Lene

    Hej Cathrine
    Kan du foreslå at tilsætte noget andet end fløde?
    Jeg er ikke vild med fedtrige sager som smør og fløde.
    Mvh. Lene

    1. Hej Lene.

      Fløden kan udelades. Det ville jeg gøre istedet for at erstatte med noget andet. Pastaen bliver meget cremet alligevel, da det hele koges samtidig og stivelsen i pastaen dermed er med til at gøre det cremet.

      Alternativt kan du altid bruge et mere mageret produkt, fx 9% fløde.
      Mvh. Cathrine

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017
Laksesnurrer med rørt feta og pesto
13. november 2017
Rå rødbedesalat med feta, mynte og ristede solsikkekerner
7. november 2017
Squashkage med hvid chokolade cheese frosting
4. november 2017

FACEBOOK