Overnight oats med appelsinjuice

3

Jeg glæder mig altid til at skulle spise morgenmad. Jeg har som oftest planlagt, hvad jeg skal have til morgenmad inden, at jeg går i seng. Så kan man ligesom glæde sig lidt mere, ikk? Oftest får jeg yoghurt med hjemmelavede muesli og frisk frugt, men jeg er ret god til at variere min morgenmad. Chiagrød, nemme bananpandekager og sund crumble er ofte på morgenmadsmenuen. Det er sund, mættende og nem morgenmad. Men nu er der kommet endnu en favorit herhjemme. Overnight oats med appelsinjuice, dadler og solsikkekerner. Det smager intet mindre end fantastisk. Bedst af alt er, at det skal forberedes aftenen før, så der er lynhurtig, sund og lækker morgenmad om morgenen, der ikke tager mere end to minutter at servere. Hvis du rører grøden sammen i et syltetøjsglas eller henkogningsglas, så er det nemt at tage morgenmaden med ud af døren om morgenen, hvis du har lidt ekstra travlt. Lækker to-go morgenmad, der tilmed er sund! Grøden skal stå i køleskabet natten over, så det kan også kaldes køleskabsgrød – kært barn har mange navne. Om morgenen skal du bare røre den kolde grød op med lidt yoghurt, skyr eller andet surmælksprodukt. På billedet har jeg toppet de sunde overnight oats med honningristede nødder og lidt mørk chokolade – dét var en god start på dagen.

2-3 portioner
Det skal du bruge:

 • 2 dl finvalsede havregryn (ca. 80g)
 • 2 dl appelsinjuice (saften fra 3 appelsiner)
 • 15g solsikkekerner
 • 3-4 dadler
 • Ca. 200-300g yoghurt, skyr eller andet surmælksprodukt

Sådan laver du sund overnight oats:
Skær dadlerne i mundrette stykker. Bland havregryn, solsikkekerner, dadler og appelsinjuice i en skål. Dæk den til og lad den stå i køleskabet natten over. Om morgenen blandes køleskabsgrøden med yoghurt og toppes med frisk frugt, nødder eller din favorit topping. Jeg anretter min køleskabsgrød i de her 160 ml Weck glas – det gør det nemt for mig at tage dem med på farten, da låget holder tæt, og 1-2 glas passer til et måltid for mig.

Tip: Overnight oats kan sagtens stå i køleskabet i to dage. Lav bare en stor portion, så du har nem og hurtig morgenmad til hele familien i to dage.

Indlægget indeholder affiliatelink.

Overnightoats_13 Overnightoats_14Overnightoats_3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Hej Maria.

   Kom en håndfuld mandler på en tør og varm pande. Rist dem i et par minutter. Kom en lille spsk. honning ved og lad det smelte omkring mandlerne. Vend mandlerne ud på et stykke bagepapir og køl af.

   Mvh. Cathrine

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK