Pærecrumble

Jeg er fan af crumblekager. De kan varieres i det uendelige med de frugter, der er i sæson. Denne crumble er lavet med sprøde og søde Clara Friis pærer, god mørk chokolade og en dejlig smuldredej. Den er hurtig at lave, og så kan du vælge at servere den med en god vaniljeis, cremefraiche eller en letpisket flødeskum. Pærecrumblen smager også rigtigt godt kold, så den kan sagtens laves dagen i forvejen. Prøv den – den er så god!

4 personer
Det skal du bruge:

  • 3 pærer
  • 70g mørk chokolade

 

Smuldredej:

  • 50g hvedemel
  • 50g mandelmel
  • 50g havregryn
  • 100g rørsukker
  • 125g koldt smør

 

Sådan laver du en pærecrumble:
Smør en tærteform med en smule smør. Skær pærerne ud i mundrette stykker og spred dem ud i bunden af formen. Hak chokoladen og drys den udover pærerne. Bland hvedemel, mandelmel, havregryn og rørsukker i en skål. Smuldre smørret sammen med de tørre ingredienser til du har en samlet masse. Smuldre crumbledejen på toppen af chokoladen og pærerne.  Bag pærecrumblen i ovnen ved 180grader i ca. 20-25 minutter.

Madblog Cathrine Brandt Pærecrumble

Madblog Cathrine Brandt Pærecrumble

Skriv et svar til Cathrine Brandt » Rabarbercrumble – glutenfri og uden tilsat sukker Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 comments on “Pærecrumble”

    1. Hej Helle

      Det er jeg ærgerlig over at høre. Det er min yndlings opskrift på crumbledej, og det er altid den, jeg selv bruger, når jeg skal lave crumble. Jeg har ikke været nærig med smørret i den her opskrift - det medgiver jeg gerne, men det skulle nu gerne være en dej, der er mulig at smuldre henover kagen.

      Hvilket smør brugte du? Det er vigtigt, at det kommer lige fra køleskabet.

      Jeg håber, at din crumble smagte godt, trods alt.
      Cathrine

  1. Hej

    Jeg skal prøve den pærecrumbel på søndag når vi skal have gæster men vil høre om det er muligt at lave den dagen før(uden at bage den) og så bare bage den når gæsterne er her?
    Den ser umådelig lækker og nem ud.
    Med venlig hilsen
    Inga

    1. Hej Inga.
      Ja, du kan sagtens lave den dagen før. Dæk den til med husholdningsfilm og stil den på køl, så er den klar til at blive bagt, når du får gæster :).

      Den smager virkelig også rigtigt godt!

      God bagelyst,
      Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT