Perlespeltsalat med bagte auberginer og ribs

0

Sund, sommerlig og mættende salat. Nyd salaten sammen med grillet kød, fisk eller i madpakken. Lav bare en stor portion – salaten kan sagtens holde sig i et par dage. Faktisk smager den næsten endnu bedre dagen efter, når salaten har fået lov til at stå og trække, så du kan sagtens lave den tidligt på dagen, hvis den skal serveres til aftensmaden. Du kan bruge både bulgur eller andre korntyper, hvis du ikke har perlespelt på lager. Salaten kan både serveres varm eller kold afhængigt af, hvad du foretrækker.

Det skal du bruge:

  • 1 rødløg
  • 1 aubergine
  • 2-4 spsk. olivenolie
  • Salt
  • 2 dl perlespelt
  • 1-2 spsk. balsamico
  • 30g pinjekerner
  • 100g babyspinat eller blandet salat (eller din ønsket mængde)
  • 150g ribs


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader. Kog vand i en gryde til at koge perlespelt i (følg anvisning på pakken). Skær rødløg og aubergine i mundrette stykker og kom det i et fad. Drys med olivenolie og salt og bag løg og aubergine i ovnen i ca. 20 minutter til de er bløde og har en gylden skorpe. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.

Når perlespelten er kogt, så afkøles den, hvis du ønsker at servere salaten kold. Lad løg og aubergine køle af også. Kom perlespelten i en skål og drys den med salt, balsamico og olivenolie. Tilsæt ribs, pinjekerner, løg, aubergine og salat. Bland salaten sammen og server.

Perlespeltsalat_1 Perlespeltsalat_6

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017
Bløde speltboller med frø og kerner
10. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK