Pull apart brød med persille-hvidløgssmør

0

Ej, hvor jeg bare glæder mig til lange sommeraftener på terrassen med lækker mad og dejligt selskab. Jeg elsker at grille. Der er noget helt særligt over duften af grillet mad, som giver mig sommerglæde helt ned i maven. Det her pull apart brød kommer helt sikkert til at blive bagt mange gange i løbet af sommeren. Det passer helt perfekt til sommerens dejlige måltider og lækkert grillet kød og grøntsager. Brødet er blødt og luftigt, og i kombination med persille-hvidløgssmør, så har du det bedste brød til både forret, tapas eller som tilbehør til aftensmaden. Jeg garanterer dig, at det vil blive taget rigtig godt i mod og forsvinde før, at du næsten når at smage det selv.

Det skal du bruge:

  • 2 dl mælk (jeg brugte sødmælk)
  • 20 g gær
  • 1 æg
  • 200 g sigtet speltmel
  • 50 g groft speltmel eller grahamsmel
  • 100 g hvedemel
  • 8 g salt
  • 30 g blødt smør – skal æltes i brødet
  • 70 g blødt smør – skal bruges til persille-hvidløgssmør
  • 3 fed hvidløg
  • 2 store håndfulde persille

Sådan bager du et blødt pull apart brød med persille-hvidløgssmør:
Tag smørret ud af køleskabet og skær det i mindre stykker. Hæld mælken i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, melmel og salt og ælt dejen til den samlet og nemt slipper bordet eller skålen. Kom nu smørret i dejen og ælt videre til den er blank og glat. Lad dejen hvile lunt i 1 time med et klæde over.

Smelt smørret let og lad den finthakket hvidløg stege 1-2 minutter i smørret. Tag smørret af varmen og lad det køle inden, at du vender finthakket persille i. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 30 x 60 cm. Hæld og fordel persille-hvidløgssmørret ud over dejen, så det er jævnt fordelt. Skær dejen i fire lange strimler. Læg dejstrimlerne oven på hinanden. Kom bagepapir i en rugbrødsform – min rugbrødsform måler 31 cm. Skær dejen ud i stykker, der passer med formens bredde. Fyld hele formen med dejstykker. Lad hvidløgsbrødet efterhæve tildækket i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bag brødet i ca. 30-35 minutter. Server brødet lunt eller lad det køle af på en rist.

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK