Pulled pork

Pulled Pork

5

Pulled Pork er betegnelse på en nakkesteg, der er blevet tilberedt langsomt og længe, så det bliver så mørt, at det kan ”rives” fra hinanden. Og det bliver mørt! Pulled Pork er en favorit i min familie, hvor det både tilberedes i ovnen om vinteren og på grillen om sommeren. Det er et billigt stykke kød, der kræver et minimum af forberedelse og blot passer sig selv. Man bliver belønnet med meget smagfuldt og saftigt kød. Prøv det! Det er nemt at lave, og så har jeg endnu ikke mødt nogle, der ikke synes, at det smager helt fantastisk!

Det skal du bruge:
Ca. 6 personer

 • En nakkefilet/nakkesteg – min vejede 2,2kg

 

Krydderiblanding:

 • 1 spsk. stødt spidskommen
 • 1 spsk. stødt chili
 • 1 spsk. cayennepeber
 • 2 spsk. barbecue krydderi
 • 3 spsk. paprika
 • 3 spsk. rørsukker
 • 3 spsk. salt
 • 4 fed hvidløg, hakket
 • Friskkværnet peber


Sådan laver du Pulled Pork:

Bland alle ingredienserne til krydderiblandingen sammen. Læg nakkestegen på et stykke husholdningsfilm og ”smør” den i krydderiblandingen. Sørg for at fordele det på hele nakkestegen. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet natten over.

Morgenen efter kommes den marinerede nakkesteg i ovnen på 110 grader. Min fik ca. 8 timer. Den skal have en kernetemperatur på 93 grader, når den er færdig. Når nakkestegen er færdig tages den ud, og den kan nu rives fra hinanden med to gafler. Derved får man Pulled Pork.

Hvis du ikke skal servere kødet med det samme kan det holdes lunt under sølvpapir og et viskestykke. Lun det i ovnen med sølvpapir over inden servering.

Pulled pork

Pulled pork

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Peter Andersen

  Hej. Vi har prøvet det, og det kan varmt anbefales. Hvis der er rester, så er det alletiders til madpakken dagen efter. Hilsen din far.

 2. Ilse Buus

  Hej Cathrine

  Så har jeg prøvet din Pulled Pork. Den er fantastisk. Jeg serverede den med coleslaw (opskrift fra Kentucky) og pommes frites til. Det var et hit. Den rest der blev, kommer i burger boller med coleslaw i aften.

  1. Hej Ilse.
   Ja, Pulled Pork er bare fantastisk! Jeg er glad for, at I også var vilde med det :).
   En solrig mandag med Pulled Pork-burger lyder skønt!
   Cathrine

 3. Lone Sandberg

  Hej Cathrine! Så fik jeg lavet Pulled Pork i søndags efter din opskrift. Vi var 8 mennesker til en nakkefilet på ca. 2,5 kg. Der var mere end rigeligt, og det smagte helt fantastisk godt 🙂 Mikkel har allerede bestilt det til sin fødselsdag – i april 😉

  1. Hej Lone!
   Skønt at høre, at I alle kunne lide det – og specielt at Mikkel allerede kender sin fødselsdagsmenu. Større skulderklap kan man vel næsten ikke få ;).
   Jeg skal vist også snart lave Pulled Pork igen. Det er så godt!
   Kram Cathrine

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017

FACEBOOK