Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig

0

Det her er nok den kage, jeg bager oftest. Crumble er min go-to, når den hjemmebagte kage skal være nem, hurtig og simpel at lave. Og så er en rabarbercrumble faktisk min yndlingskage af dem alle. Brownie er lækkert, chokolademuffins er supergode, gulerodskage med cheesefrosting kan jeg også altid spise, men en crumble – meget gerne den slags med rabarber, er altså min absolutte favoritkage. Derfor er det mig egentligt også lidt en gåde, hvorfor opskriften på den nemmeste og bedste rabarbercrumble først kommer på bloggen nu!?

Der ligger allerede en opskrift på en sundere rabarbercrumble uden raffineret sukker, men ikke ”den ægte vare”. Den rigtige rabarbercrumble med friske og syrlige rabarber, en god håndfuld chokolade og det sprødeste og lækreste crumblelag. Men nu er den her! Den kan nydes både lun eller kold, og så gør en god klat creme fraiche, yoghurt rørt med vaniljepulver eller en kugle af den bedste vaniljeis absolut kun rabarbercrumblen endnu mere fantastisk.

6 personer
Det skal du bruge:

Crumble:

  • 50 g hvedemel
  • 25 g groft mel – jeg bruger enten grahamsmel, speltmel eller rugmel
  • 60 g finthakket mandler eller mandelmel
  • 75g finvalsede havregryn
  • 100 g rørsukker
  • ½ tsk. salt
  • 125 g koldt smør


Sådan bager du den bedste rabarbercrumble:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær rabarber i små stykker på ca. 0,5-1 cm tykkelse. Kom dem i bunden af et ildfastfad, så fadet er dækket. Vend rabarberne med 1-2 spsk. sukker afhængig af, hvor syrlige du ønsker rabarberne. Kom chokoladeknapper eller hakket chokolade på.

I en skål blandes mel, finthakkede mandler, havregryn, salt og sukker. Skær den kolde smør i mindre stykker og vend den sammen med de tørre ingredienser. Smuldre dejen sammen med fingrene til den er sammenhængende, men den behøver ikke være homogen. Smuldre crumbledejen over rabarberne og bag crumblen i 25-35 minutter til crumblen er godt gylden og rabarberne bobler.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø
24. juni 2017
Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017
Bløde speltboller med frø og kerner
10. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK