Rejse- og spiseguide til Firenze

0

Firenze er en flot by. Med masser af turister! Derfor nød vi primært at bevæge hos ude i ydreområderne af centrum. Masser af lækre spisesteder, plads til at være og mange gode oplevelser. Firenze havde det hele. Flotte markedshaller med alt, hvad ens madhjerte kan begære, fantastisk kaffe, gode spisesteder og flotte parker, hvor benene kunne få et hvil efter at have gået byen tynd.

Her kan du bo
Vi boede på det fineste, familieejede hotel lidt uden for Firenze centrum. Kun 15 værelser, rigtigt god morgenmad, hjælpsomt personale og flotte værelser. Hvis man ikke har noget i mod at gå 10-15 minutter, før man rammer centrum, så vil jeg klart anbefale hotellet. Jeg elsker at bo lidt udenfor det hele. På den måde oplever man andre områder af en by, som man måske ikke ville have fået set.
Hotel Astro Mediceo.

Firenze_16Firenze_18

Spis masser af pizza i Firenze

Det gjorde vi! Og hvor var det godt. De bedste pizzaer, jeg har smagt. To af aftenerne i Firenze købte vi en pizza, som vi medbragte til en nærliggende park eller torv, hvor vi kunne slappe af, snakke sammen og kigge på mennesker, mens vi spiste. Det var hyggeligt og super lækkert. De bedste pizzaer fik vi hos Il Pizzaiuolo og Gusta Pizza.

Il Pizzaiuolo: Via dè Macci, 113, 50122 Firenze, Italien

Gusta Pizza:Via Maggio, 46R, 50100 Firenze, Italia

Firenze_10

Firenze_11

Gå på madopdagelse i Firenzes madmarked
Vi besøgte to madmarkeder i Firenze. Det ene meget lokalt – det andet mere turistet. Begge var absolut værd at besøge. Mercato S. Ambrogio var tydeligt de lokales torvehal. Her mødtes de til en kop espresso eller en Aperol Spritz inden, at de handlede ind til aftenens måltid. Så fint sted hvor jeg virkelig følte den italienske kultur. Derudover drak vi feriens bedste og billigste(!) kaffe derinde. En espresso eller cappuccino for 1 Euro. I Mercato Centrale er der mange boder! På 1. sal finder du et væld af spisesteder. Gå på opdagelse, sæt dig ned og nyd en pasta, pizza, bøf eller hvad du drømmer om, og hyg dig med den gode stemning af madboder og glade gæster.

Firenze_19

Firenze_20

Spis byens bedste sandwich
Ved et tilfælde kom vi forbi The Bench. Heldigvis! To gange var vi forbi efter en sandwich/panini med italienske specialiteter, en kaffe og en kop friskpresset juice. Fantastisk godt og helt tosset billigt!

The Bench: Via dei Servi 91R, Firenze

Firenze_6

Firenze_8

Firenze_9

Spis frokost i det fri
I nærheden af vores hotel lå der et lokalt, økologisk supermarked. Her kunne jeg få alt det, som mit øko-hjerte banker for. Vi handlede ind til frokost – brød, ost, skinke, salat og frugt. To dage spiste vi vores frokost ude i parker. Det er lækkert, hyggeligt og billigt!

Natura Si: Via Masaccio 90, 50132 Firenze

Firenze_1

Firenze_3

Firenze_4

Et ægte italiensk måltid
Helt perfekt! Bedre og nemmere kan det ikke beskrives. Trattoria Cibréo lavede så lækker mad. Vi nød 3-retter her, og jeg ville ønske, at jeg havde opskriften på både forret, hovedret og dessert.

Via dei Macci, 122r, Firenze FI, Italien

Steder i Firenze, du skal besøge
Vi brugte en halv dag på at gå til toppen af Piazzale Michelangolo – et besøg værd for den dejlige gåtur og den flotte udsigt på toppen. Gå forbi Piazza S. Spirito og oplev den gode stemning. Spis et måltid eller drik en drink på de hyggelige restauranter og cafeer. Torvet fik vi anbefalet af den søde pige, der arbejdede på cafeen The Bench, og det var meget tydeligt, at det var her, at byens hippe mennesker mødtes.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017

FACEBOOK