Relish med ribs og rødløg

0

Relish. Sød, krydret og syrlig. Det helt perfekte tilbehør til gedeost, stærke oste eller lækre pølser og salamier. Den her ribs og rødløg relish kan bruges som tilbehør til både varme og kolde retter. Lav gerne en god portion, da din rugbrød eller bøf ikke vil være det samme uden. Du kan også bruge relishen til at smage din sovs eller gryderet til med.

Det skal du bruge:

  • 2 mellemstore rødløg
  • 1 rød peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1cm frisk rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1cm frisk ingefær
  • 200ml rødvinseddike
  • 150g rørsukker
  • 1 stjerneanis
  • ¼ tsk. kanel
  • ¼ tsk. stødt ingefær
  • ¼ tsk. nelliker
  • ¼ tsk. salt
  • 200g ribs


Sådan laver du en relish med ribs og rødløg:
Skær rødløg i tynde skiver. Skær rød peber i små firkanter. Varm olivenolien på en pande og steg løg og rød peber i ca. 5 minutter til det har en let stegeskorpe og er blevet blødgjort. Tag panden af blusset og kom rødløg og peberblandingen i en skål. Hak hvidløg, chili og ingefær fint. Kom det på panden sammen med halvdelen af rødvinseddiken. Kog det op og lad det simre i 2-3 minutter. Tilsæt nu rødløg og peberblandingen sammen med den resterende rødvinseddike, rørsukker, krydderierne og salt. Lad det koge sammen i 5 minutter til det begynder at tykne. Tilsæt ribs og lad det simre videre i yderligere 10-15 minutter eller indtil ribsene brister let og væden er sirups-lignende konsistens. Kog noget vand og skold et glas. Hæld relishen på glasset. Kom låg på og lad det køle i køleskabet, hvor det kan opbevares i 2-3 uger.

Relish_1 Relish_4 Relish_12

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017
Laksesnurrer med rørt feta og pesto
13. november 2017
Rå rødbedesalat med feta, mynte og ristede solsikkekerner
7. november 2017
Squashkage med hvid chokolade cheese frosting
4. november 2017

FACEBOOK