Ricottapandekager med blåbær

0

Små, tykke pandekager, der har en blød og luftig midte og en sprød kant. Sådan skal ricottapandekager være, hvis du spørger mig. Jeg har fyldt de her lækre pandekager med friske blåbær for en frisk og letsyrlig smag. Blåbærrene kan udskiftes med chokolade, citronsaft- og skal eller andre bær, hvis du foretrækker det. Bag ricottapandekager og server dem til en brunch, eller nyd dem om eftermiddagen, når regnen trommer på ruden, og der skal hygges under lune tæpper.

12-14 små og tykke pandekager
Det skal du bruge:

  • 100g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 nip salt
  • 25g sukker
  • 250g ricotta
  • 1,5dl mælk
  • 2 æg
  • 80g blåbær
  • Smør til at stege i

Sådan bager du ricottapandekager med blåbær:
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Rør ricotta, æg, mælk sammen i en anden skål. Tilsæt blåbærrene. Vend de tørre ingredienser i og rør dejen sammen til den netop er samlet. Pisk ikke for meget. Varm en pande op og kom en smule smør på. Steg pandekagerne til de er gyldne på begge sider.

Tip: pandekagerne kan fryses ned og tages op og lunes i ovnen, når du skal bruge dem. Læg et stykke madpakkepapir mellem hver pandekage, inden du fryser dem ned – så er de nemme at få fra hinanden igen, inden de skal lunes.

Ricottapandekager-1Ricottapandekager_3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK