Rødbedetærte med gedeost og valnødder

0

Tærter er nemme at lave, de fleste elsker dem, og så sikrer de en nem madpakke dagen efter, hvis der er rester. Denne rødbedetærte byder på masser af smag, flotte farver og en sprød fuldkorns tærtebund, der sagtens kan laves glutenfri, hvis du ønsker det. Hvis du endnu ikke er så vild med gedeost, så kan den udskiftes med ko-feta. Brug toppen fra de spæde rødbeder – de er fyldt med vitaminer og mineraler. Hvis du ikke kan få det, så kan du bruge spinat eller spidskål i stedet.

Det skal du bruge:

  • 100g finvalset havregryn (glutenfrit hvis tærten ønskes glutenfri)
  • 50g rugmel (rismel hvis tærten ønskes glutenfri)
  • 50g mandel mel
  • 1/2 tsk. salt
  • 75g koldt smør, skåret i mindre stykker
  • 4 spsk. koldt vand
  • Ca. 450g rødbeder
  • 1 rødløg, skrællet
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk. frisk eller tørrede timian
  • Salt og peber
  • 2 store håndfulde rødbedetoppe (eller spinat eller spidskål)
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • 4 æg M/L
  • 150g mælk
  • 120g gedeost
  • 10-15 valnødder
  • 2 spsk. honning

Sådan laver du en rødbedetærte med gedeost og valnødder:
Forvarm ovnen til 180 grader. Kom havregryn, mandelmel, rugmel og salt i en foodprocessor eller blender og blend indtil havregrynene er blevet til mel. Tilsæt smør og puls et par gange, indtil du får små stykker af smør jævnt fordelt i melet (disse trin kan også gøres i hånden.) Tilsæt vand og blend indtil tærtedejen er blandet godt sammen. Kom dejen i et tærtefad på ca. 28cm og tryk den jævnt ud, så den dækker hele fadet. Prik dejen med en gaffel adskillige gange. Bag tærtebunden i 10 minutter for at forhindre skorpen i at blive blød.

Skræl rødbeder og riv dem groft på et rivejern eller i en foodprocessor. Skær løget i tynde skiver. Sæt en pande på medium varme. Kom smør eller olivenolie på panden. Når smørret er smeltet, kommes løgene på. Steg i 4-5 minutter til de er let gyldne. Tilsæt hvidløg og timian og steg i cirka 30 sekunder, før du tilføjer de fintsnittet rødbedetoppe sammen med citronsaft, salt og peber. Lad det stege indtil rødbedetoppene er faldet sammen. Tage panden af varmen. Pisk æg sammen med mælk og smuldre derefter gedeosten i. Kom lidt salt og peber i også.

Placer de revet rødbeder på bunden af tærten. Drys de stegte grøntsager over. Hæld æggeblanding over midten og sørg for, at osten er nogenlunde jævnt fordelt. Fyldet skal være fugtig fra væsken – ellers må der tilføjes endnu et sammenpisket æg. Kom valnøddestykker på toppen. Drys honning over. Bag tærten i 30-35 minutter eller til den er gylden og fast.

Roedbedetaerte_3 Roedbedetaerte_7 Roedbedetaerte_11 Roedbedetaerte_18 Roedbedetaerte_20

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017
Bløde speltboller med frø og kerner
10. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK