Romkugler overtrukket med chokolade – de bedste hjemmelavet romkugler

0

Jeg ved ikke, om man skal skamme sig over det, når man virkelig godt kan lide romkugler? Og når jeg skriver ”man”, så mener jeg selvfølgelig ”jeg”. Romkugler har jo lidt et ry for at være bagerens ”skraldespand”. Men det gør altså ikke nødvendigvis, at de smager mindre godt…

Hjemme hos mig er romkugler jo på sin vis også en kage lavet af kagerester. Men gode kagerester! Jeg bager virkelig meget til bloggen, og jeg bager hellere endnu en portion for at være helt sikker på, at opskriften er perfekt og målene er angivet rigtigt. Derfor kan jeg også ende ud med ret store mængder kage herhjemme. Jeg forsøger at afsætte en stor del af kageoverskuddet til naboer, familier, venner og Ellinors dagplejer, men meget kage kommer også i fryseren. Netop for at jeg kan lave romkulger. Det er sådan en nem kage, der er rar at have liggende i fryseren, da de er nemme at tage op, smager mindst lige så godt efter frys, og så kan de også hurtigt omdannes til et hjemmelavet studenterbrød eller hjemmelavet træstamme.

Hvis du ikke er så heldig at have din fryser fyldt med kagerester – du kan bruge de fleste slags kager til romkugler: chokoladekage, mazarinkage, brunsviger, hindbærsnitter, kanelsnegle osv., så bager du en nem chokoladekage, der efterfølgende kan forvandles til de bedste, hjemmelavet romkugler. Gør de hjemmelavede romkugler endnu mere fantastiske ved at overtrække dem med chokolade og drysse dem med ristede, hakkede mandler.

12-14 stk.
Det skal du bruge:

  • 350 g chokoladekage eller kagerester (de her chokolademuffins giver nogle fantastiske romkulger)
  • 50 g nougat (kan erstattes af kage)
  • 75 g marcipan, revet
  • 100 g hindbærmarmelade
  • 1-3 spsk. romaroma
  • 1-2 spsk. kakaopulver (evt. mere, hvis du bruger andet kage end chokoladekage)
  • 1 nip salt
  • 50 g mørk chokolade til at komme i romkugledejen
  • 100 g chokolade til overtræk – jeg overtræk nogle med lys chokolade og andre med mørk chokolade
  • 1 lille håndfuld mandler


Sådan laver du de bedste, hjemmelavede romkugler overtrukket med chokolade:

Først skal mandlerne ristes, så de kan køle af. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom mandlerne på en bageplade og rist dem i 8-10 minutter. Lad dem køle af inden, at du hakker dem fint.

Kom kage, nougat, marcipan, hindbærmarmelade, romaroma, salt, kakaopulver og smeltet chokolade i en skål og rør det hele godt sammen. Jeg bruger min røremaskine med K-spade, da jeg gerne vil have romkuglemassen blød og luftig. Du kan også bruge en håndmikser. Form dejen til romkugler. Jeg laver dem på 50 g.

Hak mandlerne fint. Temperere chokoladen ved at hakke den fint. Kom 1/3 i en skål. Kom den anden 2/3 i en anden skål og smelt den over vandbad. Chokoladen må ikke blive varmere end 33 grader. Hæld den smeltet chokolade over den sidste 1/3 af chokoladen og rør det sammen til alt chokoladen er smeltet. Vend romkuglerne i chokoladen og drys dem med hakkede mandler.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017

FACEBOOK