Rugbrødshapsere med surdej og chokolade

2

Kender du dem? De små, søde, syrlige og letbitre rugbrødsstykker med chokolade? Jeg er vild med dem. For år tilbage delte jeg også en opskriften på rugbrødsboller med chokolade. Dengang uden surdej. Jeg har bagt dem mange gange, og de smager så godt. Hvis du ingen surdej har, og ikke har mod på at lave din egen surdej eller købe en, så brug den opskrift på rugbrødshapsere med chokolade bagt på gær.

Hvis du er en surdejs-fan ligesom jeg, så kan jeg absolut anbefale dig at bruge den til at bage rugbrødshapsere med chokolade. Surdej giver et fantastisk rugbrød, og sammen med store chokoladestykker, så har du den perfekte grovbolle, der nemt kan tages med på farten og spises som den er. Den er også et hit i børnenes madpakke som en lækker, lille mundfuld. Rugbrødsbollerne er supernemme at bage og kræver minimal arbejdstid.

12-15 stk.
Det skal du bruge:

Sådan bager du lækre rughapsere med chokolade og hakkede mandler:
Kom vand og surdej i en skål og rør det sammen. Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er homogen og samlet. Hak chokoladen og kom den i dejen – rør kort til chokoladen er fordelt. Form rugbrødsdejen til små boller, vend dem i hakkede mandler og kom dem på en bageplade med bagepapir eller i små forme. Lad rugbrødshapserne hæve til næsten dobbelt størrelse – det tog tre timer i mit køkken. Bag rugbrødsbollerne på 180 grader varmluft i ca. 20 minutter. Er du i tvivl, om rugbrødhapserne er bagt færdige, så kan du bruge et termometer til at tjekke. Rugbrødsbollerne skal være 98-100 grader i midten, når de er færdigbagt.

Indlægget indeholder affiliate link.

rugbroedshapsere_chokolade_surdej_5

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Triple Chocolate Chip Cookies – Cookies med hvid, lys og mørk chokolade
16. august 2017
Kold morgengrød med perlebyg, hytteost og rabarberkompot
10. august 2017
Flødeboller fyldte med jordbær og chokoladefrosting
6. august 2017
Pastasalat med peberrodscreme og sommergrøntsager
3. august 2017
Valnøddebrød – luftigt surdejsbrød med valnødder
29. juli 2017

FACEBOOK