Rughapsere

Rughapsere med chokolade

18

Jeg synes, at dette er et fantastisk bagværk! Den perfekte løsning til at stille den sødetand, samtidig med at hapseren mætter rigtig godt grundet det høje indhold af fuldkorn. De fungerer perfekt til en kop kaffe, i børnenes eller din egen madpakke, som eftermiddagssnack eller til en tur i skoven.

Maltmelet i opskriften bidrager med en flot gylden farve til hapserne og en lidt karamelliseret smag. Men det kan sagtens udelades, hvis du har svært ved at skaffe det. Tilføj da 10g hvedemel mere og evt. 2 tsk. brun farin. Jeg kan kun anbefale Jer at prøve dem – de smager fantastisk og er nemme at lave.

Ca. 15-20stk
Det skal du bruge:

  • 3,5 dl koldt vand
  • 2dl kærnemælk
  • 5g økologisk gær
  • 175g rugmel
  • 100g hvedemel
  • 10g maltmel (kan udelades)
  • 13g havsalt
  • 200g knækkede rugkerner
  • 125g mørk chokolade af god kvalitet
  • Hakkede mandler, solsikkekerner eller andet til pynt på hapserne


Sådan laver du rughapsere med chokolade:

Dag 1:
Bland vandet og kærnemælken i en skål. Opløs gæren heri. Tilføj melet og de knækkede rugkerner, og rør det til en samlet masse. Tilsæt nu saltet. Rør det hele godt sammen – gerne på en røremaskine i ca. 10 minutter. Lad dejen stå tildækket i køleskabet i ca. 24 timer.

Dag 2:
Tænd ovnen på 180grader alm. ovn. Bland den grofthakkede chokolade i dejen. Rør det godt sammen i skålen. Brug to våde skeer til at forme dine rughapsere med. Vend dem i hakkede mandler, solsikkekerner eller dit favorit pynt. Kom rughapserne på en bageplade dækket med bagepapir. Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter. Lad hapserne køle af på en rist og nyd!

Rughapsere

Rughapsere

Rughapsere

Rughapsere

Rughapsere-5

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Vivian Pedersen

    Hej Cathrine. Efter at ha smagt fra dig på gartnergården Silkeborg bagte jeg dem selv og de er bare totalt lækre. Minder om noget emmerys ku ha kreeret :-).. Tak for dem. Idag prøver jeg så lige mit mørke malt mel i mit alm. Rugbrød – er sikker på det kan gøre godt dér også…. Kh. Vivian

    1. Hej Vivian.
      Jeg er så glad for at høre, at du at synes om rughapserne var gode, og at du selv er gået i gang med bagningen! :).

      Maltmel er fantastisk – både smagen og farven er skøn. Og det vil helt sikkert passe perfekt til dit rugbrød også!

      God bagelyst
      Cathrine

  2. Maria Blichfeldt

    De er så skønne, de her Cathrine!
    Man føler næsten at man sidder på Lagkagehuset, bare i sin egen stue 🙂
    Keep up the good work!

  3. Maria Blichfeldt

    De er så gode, Cathrine!
    Man føler næsten man er hos Lagkagehuset, i sin egen stue 🙂
    Keep up the good work.

  4. Trine

    Hej Cathrine,
    Din opskrift ser rigtig spændende ud. Jeg har dog lige et par spørgsmål til opskriften:
    Er rugkernerne udblødte?
    og hvornår kommes de i dejen – på Dag 1 måske?

    KH Trine

    1. Hej Trine.
      Tusind tak fordi at du skriver – rugkernerne var “glemt”, og jeg har rettet fejlen med det samme, så opskriften nu er helt korrekt.
      Som svar på dit spørgsmål, så skal rugkernerne ikke udblødes, og ja, de kommes i på dag 1 :). Dejen er våd nok til, at de kan suge vand derfra.

      Rigtig god bagelyst. De bliver ofte bagt herhjemme, og er et sikkert hit hver gang.

      Cathrine Brandt

  5. Trine

    Tusind tak for hurtig tilbagemelding, Cathrine! Jeg vil kaste mig ud i denne opskrift i dag – glæder mig 🙂 KH Trine

  6. Sussie

    Har lige bagt rughapsere for første gang her til morgen- fantastisk. Johanne fik en pose med i dagpleje til alle børnene som fredagssnack:-)

  7. Veronika Nørregren

    Hejsa…
    Hvis man er på kur eller kostomlægning, er de så okay at spise som mellemmåltider. Eller har du evt en måde man kan gøre dem sundere på?

  8. Mathilde

    Hej, jeg har lige forsøgt mig og smagen fejler ikke noget, men synes dejen var meget våd og de er også blevet ret klæge, kan det passe at der står 3,5 dl vand og 2 dl kærnemælk? Jeg tror jeg vil prøve med lidt mindre vand næste gang i hvert fald 🙂

    1. Hej Mathilde.
      Tak for din kommentar! Ja, det er korrekt, at der står 3,5dl vand og 2dl kærnemælk. De grove rugmel og de knækkede rugkerner suger nemlig en masse væske til sig, når dejen koldhæver natten over. Jeg har aldrig oplevet at dejen var våd, nok nærmere til den faste side. Men forsøg dig endelig med noget mindre væske næste gang, og så håber jeg, at de bliver helt perfekte :).

      Rigtig god bagelyst.
      Cathrine

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø
24. juni 2017
Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK