Salat med bagt blomkål og majs

0

Jeg er ret begejstret for det store udvalg af økologiske frugter og grøntsager i øjeblikket. Mange af de danske grøntsager er i sæson, og herhjemme spiser vi store mængder af spidskål, broccoli, blomkål, majs og ærter lige i øjeblikket. Jeg er vild med det! Når der er sæson for de mange lækre grøntsager, så består vores aftensmad ofte af 1-2 gode og mættende salater, brød eller lidt kød. Det er noget af det, jeg holder allermest af ved sensommeren – lette, sunde og smagfulde aftensmåltider. Denne her salat med bagt blomkål, friske majskolber, rucola og ristede mandler er en favorit i øjeblikket. Det bagte blomkål er sprødt og smager næsten helt hasselnød-agtigt. Sammen med de andre grøntsager og en syrlig vinaigrette, så er det en ret komplet og meget velsmagende, grov salat. Salaten kan sagtens holde sig en nat i køleskabet, så lav bare en stor portion, så der også er til madpakken eller nem aftensmad dagen efter.

2-4 personer
Det skal du bruge:

  • 1 blomkål
  • 1 majskolbe
  • 2 håndfulde ruccola
  • ½ håndfuld mandler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ¼ tsk. sukker
  • Salt og peber

Sådan laver du en velsmagende og mættende blomkålssalat:
Først skal blomkålet bages. Se her hvordan du laver et bagt blomkål. Skræl majsen og kog den i letsaltet vand. Rist mandlerne på en tør pande. Lad blomkål, majs og mandler køle af. Skyl rucola. Rør olivenolie, hvidvinseddike, dijonsennep, sukker, salt og peber sammen og smag vinaigretten til. Skær blomkålet ud i små buketter og skær majsene af kolben. Bland alle ingredienserne sammen og nyd salaten.

Salat_blomkål_majs_6Salat_blomkål_majs_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017
Grydebrød – surdejsbrød bagt i gryde
2. september 2017

FACEBOOK