Scones med ribs og solbær

0

Scones er noget af de nemmeste bagværk, der findes. Det kræver ingen æltning, ingen gær eller surdej, og så tager det ikke meget mere end en lille time, før køkkenet dufter sødt af nybagte scones. De friske ribs og solbær giver et dejligt modspil til den søde scones, som jeg ikke helt kan bestemme mig for, om jeg skal kalde for en bolle eller en kage? Scones skal helst nydes nybagte. Dagen efter kan de lunes i ovnen inden servering.

16-20 stk.
Det skal du bruge:

  • 450-500g hvedemel
  • 75g sukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 200g koldt smør
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 1 æg
  • 100g ribs
  • 100g solbær


Sådan bager du scones med ribs og solbær:
Tænd ovnen på 200 grader. Rør mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Skær smørret i mindre firkanter og smuldre det sammen med de tørre ingredienser. Dette gøres nemmeste med hænderne. Dejen skal ikke være samlet, men smuldret og det gør ingenting, at smørret ikke er ligeligt fordelt. I en anden skål blandes mælk, fløde og æg. Hæld de våde ingredienser sammen med de tørre. Tilsæt solbær og ribs og rør forsigtigt med en dejskraber eller ske til dejen samler sig.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og form dejen med hænderne til et rektangel, der måler ca. 40x15cm. Del dejen på langs med en kniv, der er drysset med mel. Skær herefter dejen over i 5-4 stykker på den anden led afhængigt af, om du ønsker 16 eller 20 scones. Til sidst skæres hver firkant på skrå, så sconesene bliver trekantet. Sæt dine scones på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 20 minutter til de er gyldne. Lad sconesene afkøle på en rist. Hvis du ønsker det, så kan de pyntes med smeltet chokolade.

Scones_4

Scones_6

Scones_8

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK