Skindstegt kulmule med thaimarinade

0

Sponsoreret indlæg.

Når aftensmaden skal være nem og hurtig, så ender det ofte sådan for mig, at menuen bliver en form for pasta med alt for få grøntsager. Oftest er det fordi, at tiden har indhentet mig, og jeg ikke har fået handlet ind. Det er jeg helt sikker på, at mange kan nikke genkende til. Jeg har ofte overvejet at afprøve en måltidskasse. Tanken om, at maden bliver leveret til døren, tilberedningstiden er kort og at jeg ikke selv behøver at tage stilling til, hvad der skal laves fem minutter i spisetid er tiltalende. Derfor var jeg heller ikke sen til at sige nej, da RetNemt.dk kontaktede mig og spurgte, om jeg havde lyst til at prøve én af deres måltidskasser.

Konceptet er smart. Ud fra 9 kategorier vælges en ret. Jeg valgte “RetLuksuriøs”, da den indeholdte fisk. Men jeg synes også, at menuen i retsund, reteksotisk og familieretter lød lækker. Et par dage efter fik jeg leveret en flamingokasse, der indeholdte en opskrift og alle de ingredienser, der skulle bruges for at lave aftensmad. Efter ca. 30 minutter kunne jeg servere skindstegt kulmule med thaimarinade. Nem, hurtigt og rigtigt lækkert. Opskriften er gengivet nedenfor.

Måltidskassen indeholdte mad til fire personer. Herhjemme vil mængden passe perfekt til to voksne og to børn. Alle deres menuer har også ernæringsberegninger, så hvis man gerne vil vide, hvad aftensmaden indeholder af energi, så er der mulighed for det. Det synes jeg er smart! Dog kunne jeg godt tænke mig, at sundhedsværdien i vores måltidskasse var højnet en smule. Jeg savner flere grove grøntsager frem for de meget vandholdige som salat og tomat. Jeg synes sagtens, at de hvide ris kunne udskiftes med brune ris, salaten med spidskål og halvdelen af tomaterne med rød peber. Det vil klæde retten og gøre den mere næringsrig. Men den smagte rigtigt dejligt, som den var, og hvis man ønsker det, så har de også en menu, der hedder RetSund, hvor sundheden er i fokus. Jeg vil helt sikkert overveje at bestille endnu en måltidskasse hos RetNemt.dk næste gang, jeg ved, at min uge bliver presset.

2 voksne og 2 børn

Det skal du bruge:

 • Ca. 600g kulmulefilet med skind
 • 1 spsk. olie til at stege
 • Salt og peber
 • 1 cm frisk ingefær
 • 1 fed hvidløg
 • 1 bundt forårsløg
 • ½ rød chili
 • 2 tsk. rørsukker
 • 2 spsk. sojasauce
 • Saft af 2 limefrugter
 • 4 kafir-limeblade
 • 1 salathoved (kunne med fordel udskiftes med spidskål)
 • 4 tomater (kunne udskiftes med 2 tomater og ½ rød peberfrugt)
 • ½ dl. peanuts
 • 1 lille bundt frisk koriander
 • 3,5 dl. ris

 

Sådan laver du skindstegt kulmule med thaimarinade:
Kog risene i 7 dl vand med 2 tsk. salt under låg ved svag varme. Følg kogetiden på posen. Lad risene trække til resten af retten er klar. Bland en marinade af sukker, sojasauce og limesaft sammen, og bland finthakket ingefær, hvidløg, chili og forårsløg i. Tilsæt de hele kafir-limeblade (de fjernes inden servering). Lad marinaden stå og trække, mens fisken steges.

Skrab skællene af kulmulefileten med en gaffel. Skær fileterne i 4 ens stykker. Skær små snit i skindet. Varm olien op på en pande og læg kulmulefileterne med skindsiden nedad. Rør ikke ved fisken de første 2 minutter. Pres derpå en palet ned midt på hvert stykke fisk i 5-10 sekunder, hvorved skindsiden steges sprød. Lad fisken stege videre ved middelhøj varme til skindsiden er gyldenbrun. Vend fileterne om og steg på den anden side i ca. 3 minutter. Kryds med salt og peber.

Skyl og tør salaten. Snit den fint. Skær tomaterne ud i mindre stykker. Pluk korianderen, skyl den og hak den groft. Vend salat, tomater og koriander sammen. Anret ris, kulmule og salat på en tallerken. Drys med marinaden og peanuts.

retnemt_1

retnemt_2

retnemt_3

retnemt_4

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Fudgy dadelkugler med kakao og ristede nødder
9. februar 2018
Semlor – hjemmebagte svenske fastelavnsboller med luksusfyld
31. januar 2018
Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017

FACEBOOK