Smagfulde maltboller

1

Jeg er virkelig begejstret for maltmel. Det giver først og fremmest brødet en rigtig lækker dyb smag. Jeg vil beskrive den som en let brændt, karamelliseret smag. Og så bidrager det også med sådan en fin farve til bollerne. Maltmelet kan bruges i både lette og luftige boller og i rugbrød. Disse boller smager skønt, og så passer de perfekt til morgenbordet eller madpakken. Så skynd dig ud og køb noget maltmel. Min maltmel er fra Aurion, som jeg har købt på Gartnergården i Silkeborg. En pose holder langt, da det kun er meget små mængder, der skal bruges i hver portion dej.

Det skal du bruge:

  • 350g koldt vand
  • 200g grahamsmel
  • 150g sigtet speltmel
  • 140g groft ølandshvedemel
  • 10g maltmel
  • 2dl surdej
  • 3g gær
  • 15g salt
  • Finvalsede havregryn til drys


Sådan bager du maltboller:
Kom vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt surdej, mel og salt. Ælt dejen godt til du har en glat og smidig dej, der nemt slipper skålens sider. Hvis du er i tvivl, om din dej er æltet nok, så lav en glutenprøve. Når dejen er æltet færdig, så kommes den i en skål, der er smurt med en smule olivenolie. Dæk dejen til og stil den i køleskabet i 12-24 timer.

Dag 2: Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12-15 portioner. Form hver portion til en bolle og stil den til hævning på et stykke bagepapir. Drys til sidst alle bollerne med lidt havregryn. Lad bollerne hæve tildækket i omkring 1 time. Mens bollerne hæver varmes ovnen med en bagesten eller bageplade i på 250grader. Når ovnen og bagestenen eller bagepladen er helt varm, så sættes bollerne på bagepapiret ind. Bag boller på. 230grader i ca. 12-15 minutter. Lad dem køle af på en rist og nyd i godt selskab.

Maltboller_2-fb

Maltboller_2-1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK