Snaskede, hjemmebagte kanelsnegle

0

Snaskede, klistrede, blød og luftig dej. Sådan skal en kanelsnegl være, hvis du spørger mig. Da min madklub kom besøg, var der ingen tvivl om, at der skulle være hjemmebagte kanelsnegle på brunchbordet. Kanelsneglene ville jeg gerne bage i en form, for så undgik jeg de sprøde (og ofte tørre) kanter. Dejen skulle være blød og lækker. Derudover var marcipan i remoncen vigtig! Det giver smag og endnu mere snask. Jeg er tosset med resultatet, og jeg glæder mig til at bage de her nemme og lækre kanelsnegle igen snart.

Ca. 20 kanelsnegle
Det skal du bruge:

Dejen:

 • 1 dl. mælk (jeg brugte skummetmælk)
 • 100g smør
 • 30g gær
 • 1 spsk. sukker
 • 1 knivspids salt
 • 1 æg
 • 1 tsk. kardemomme
 • 250-350g hvedemel
  Remonce:
 • 150g smør, gerne blødt
 • 150g brun farin
 • 2 spsk. kanel
 • 50g marcipan, revet

 

Sådan bager du klistrede og bløde kanelsnegle:
Lun mælk og smør i en gryde. Det må kun blive lillefingervarmt, ellers skal det køles ned, inden gæren kommes i. Hæld mælk og smør i en skål og smuldre gæren i. Tilsæt de resterende ingredienser. Tilpas mængden af mel undervejs, når dejen æltes. Ælt dejen til den er glat og sammenhængende. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Mens dejen hæver laves remoncen. Bland alle ingredienserne og rør det godt sammen med en håndmikser. Når dejen er hævet, rulles den ud på et meldrysset bord til et rektangel, hvor dejen er ca. 3-4mm høj. Smør remoncen på dejen. Lad ca. 1 cm af kanten være fri for remonce – så er kanelsneglene nemmere at lukke. Rul dejen sammen til en pølse og skær kanelsneglene ud i ca. 2-3cm tykke snegle. Kom kanelsneglene op i et fad, der er foret med bagepapir. Mit fad måler 25x35cm. Lad kanelsneglene efterhæve tildækket i ca. 45 minutter, mens ovnen varmes op til 200grader. Bag dem i 20-25 minutter til de er let gyldne. Server gerne dine hjemmebagte kanelsnegle lune og nybagte.

Kanelsnegle_1

Kanelsnegle_2

Kanelsnegle_3

Kanelsnegle_8

Kanelsnegle_5

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mazarinkage med chokoladefrosting
14. oktober 2017
Purpurhvedeboller
10. oktober 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Mine bedste erfaringer. Del 3
3. oktober 2017
Svampet mandelkage med blommer
2. oktober 2017
Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017

FACEBOOK